Wednesday, April 25, 2012

Ufairah 3month jab

assalamualaikum..

semalam saye cuti.. saye bawa ufairah ke klinik.. jadi saye tak sempat nak update blog saye ni.. memang saye da agak.. mesti berat Ufairah naik sikit je sebab die da mule buas.. maksud saye da mule nak belajar menirap.. mulut bisingbising.. hihi.. terjerit sane sini.. terkekekkekek lagi.. adoi anak ibu ni.. then Ufairah da masuk 4weeks duduk dengan nenek (panggilan untuk baby sitter).. susu yang saye tinggalkan pon cume 8x2oz je.. jadi dari pkl 7pagi sampai 6petang ufairah cume minum 16oz je.. tu pon baru seminggu saye bagi 160z.. kalau tak 7x2oz je.. jadi memang betul tanggapan saye semalam..

Ufairah cume naik 400gram je.. sedihnye saye.. berbanding sebulan pertame dan bulan kedue.. Ufairah naik 1.2kg tiaptiap bulan.. Panjang Ufairah pulak cume 67cm.. panjang la tu kan.. hati saye berbungebunge tiap kali ke klinik.. selalu orang akan tegur saye.. macam semalam.. 'baby berape bulan?' saye jawab '3bulan' confirm orang tu akan jawab balik 'semangatnye.. saye ingat 5 ke 6 bulan..' dengan banggenye (ade perasaan riak disitu) saye jawab balik.. 'mase 2bulan hari tu pon 6kg' dengan terkejutnye akak tu jawab balik '6kg tu berat mase anak saye 5bulan' saye hanye mampu tersenyum..

lepas jumpe nurse.. mase untuk ambil jab.. saye risau.. risau sebab takut Ufairah nangis kuat.. saye tak sanggup.. sedih hati ini.. abahnye yang bawak mase tu.. mase kene jab tu.. ek pon takde.. alhamdulillah.. kate en. suami macam tak kene apeape.. baik betul anak ibu.. sayang, u make me proud.. I love u so much..

kaki--> ade yang mintak saye upload gambar Ufairah.. tunggu ye.. nanti saye upload.. sabar.. hihi..

No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...