Monday, April 23, 2012

Ufairah 1st achievement

assalamualaikum..

asyik cerite pasal the delivery je.. entry ke-2 untuk hari ni.. cerite tentang pencapaian Ufairah.. baby cumil tu da  3M+ da.. 2 3 hari lepas da perasan Ufairah angkatangkat kaki.. nak mengiring.. mase ambil dari rumah BS pon  BS ade cakap.. 'Ufairah macam nak menerap da ni' semalam bersamaan 22 april 2012 saye lepaklepak atas katil dengan si cumil tu.. Ufairah mengiring.. kejapkejap terlentang balik.. die cube lagi.. kaki terangkatangkat.. kepale pon.. jenuh ufairah tonyohtonyoh muke kat bantal.. tension kot tak terterap lagi.. dekat 5minit ufairah berjaye meniarap.. tapi..

die tak berape berjaye lagi.. tangan terkepit kat bawah badan.. tak lepas.. hihi.. lepas tu ekk.. ekk.. rimas la tu.. badan hempap tangan.. nak telentang balik pon tak berjaye lagi.. terpakse ibu tolong.. cumil je.. lawak.. alhamdulillah.. even tak 100% meniarap.. tapi ade perkembangan dalam tumbesaran anak ibu ni.. 4 5 hari lagi kot ufairah akan berjaye meniarap sepenuhnye.. good luck sayang!~ tak sabar nak tunggu kamu meniarap.. sebab kesian asyik telentang je.. kite orang tue ni pon tau sakit badan kalau telentang je..

semalam sepetang ufairah tak tidur.. saye dan abahnye melayan.. bile ufairah bosanbosan dalam rumah.. (bile nangisnangis.. ekk.. ekk.. tu tande bosan la tu) abah bawah ufairah keluar rumah jalanjalan ambil angin.. ibu buat kerje.. bile petang sikit.. sebelum asar ibu dengan abah bawa ufairah pergi ziarah maklong ida ufairah (sebelah rumah je).. ufairah dapat sepupu baru.. izzara sofea.. cumil sangat.. lepas ibu dan abah sembahyang asar, ufairah pergi ke taman.. 3bulan ibu dan abah da bawah ke taman.. pergi pon sebab nak ambil angah balik rumah.. mase on da way balik kamu tertidur sampai la ke 6.50pagi.. dapat ibu buat kerje ibu.. iron baju, kemas susu untuk kamu, macammacamlagi la.. alhamdulillah.. kamu cume bangun untuk menyusu je.. thanks sayang.. i love u..

3 comments:

tiefazatie said...

hye dear!letak la picture baby nie..mesti comel kan2..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

betui2.. letakla pic si cumil tu sama... nak jugak tengok.. keh3 (^___^)

anak is pun betui3 3bulan 1hari macam tu la, menerap... menyaksikan usaha dan penat lelah dia...

tapi bukan takat tonyoj2 muka, siMerah ni siap jerit2 tension dia duk try xmenjadiks.. sian... rasa nak je tolong tp mak xkasi.. katanya nanti anak xleh berdikari (^___^)

at las lepas teyak sepenuh hati, leh jugak menerap... hehe.. dah boleh je, truih diam.. senyum (^___^) alhamdulillah

Fifi said...

tiefazatie: baby mmg tugas die untuk comelkan diri.. hihi.. nnt fifi letak ye..

eeisyy: Ufairah da 3M+ da.. tapi tak berjaye pon lagi.. budak tecik tu semangat sangat.. tak mampu nak bawak badan.. hihi.. tapi semalam die da berjaye lepaskan tangan die yang terhempap tu.. inshaAllah.. nnt fifi letak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...