Thursday, December 6, 2012

tolong doakan ufairah saye sihat..

assalamualaikum..

update lewat petang.. jam dekat desktop ofis ni pukul 1701.. hari ni ufairah ikut saye ke office sebab pagi tadi saye bawak ufairah ke klinik.. ingat tak entry ni? pagi tadi pergi klinik sebab follow up kes lepas la.. dan getting worse kot result darah ufairah.. tetambah ufairah demam selase lepas.. mase ambil dari rumah BS badan ufairah memang panas.. balik rumah ambil termometer.. 39.8celcius.. memang panas la kan.. terus laplap badan ufairah.. tak turun jugak suhu badan ufairah  terus masuk ubat ikut vontot.. ubat bulan lapan last ufairah demam.. still tak turun.. tapi saye keep breastfeed ufairah biar ufairah sheshe banyakbanyak.. pagi tu turun la sikit suhu ufairah.. bile sampai petang rabu.. saye ambil ufairah dari rumah BS ufairah da tak demam.. alhamdulillah.. 

hari ni khamis pagi saye bawak ufairah ke klinik.. ufairah tak demam dari rumah..bile sampai klinik demam pulak anak ibu.. berie saye cakap dekat doktor anak saye tak demam.. sekali tet dekat dahi 38.3.. kantoi la pulak..bukan kantoi ye.. tetibe ufairah demam.. petang ni dekat ofis tak demam pulak.. saye tet telinge anak saye 37.2 je.. kire demam on off la..

p/s: entry di atas di atas ditulis pade 29112012.. yang bawah ni sambung pade 06122012

petang tu saye bawa ufairah datang ofis.. BS ufairah balik singapore sampai selase.. jadi saye akan cuti sepanjang BS takde.. tu yang baru hari ni saye ade kesempatan nak update blog.. kat rumah saye usehe susukan ufairah sekerap mungkin.. sebanyak mungkin.. saye nak ufairah sihat.. pagi khamis yang lepas ufairah kene ambil darah lagi.. kesian anak ibu.. nangis pulak kali ni.. tangan ufairah kiri kanan ade scar jarum da.. HB ufairah dari 10 turun 9.. dalam mase 2minggu turun 1.. Ya Allah.. risau sangat hati saye..

dekat white board bilik doktor ade tulis.. kalau HB bawah 8 talasemia.. please.. doakan ufairah.. saye doa sangatsangat ufairah akan sihat seperti biase dan HB 9 tu sebab die demam dan virus dalam darah tu.. semalam (rabu) ufairah kene ambil darah lagi.. kali ni untuk buat ujian talasemia kot..pergi ambil darah dekat KKIA kajang.. then sample tu akan dibawa ke hospital kajang.. doktor ade cakap kat saye khamis tu..

puan next week datang klinik ambil darah.. then resultnye puan akan tahu sebulan dari sekarang.. terkejut saye dengar.. sebulan ok.. dalam hati saye.. kalau anak saye nak sakit.. da sakit dulu da.. then saye cari alternatif lain.. saye call BP healthcare.. talesemia study cost RM150 dan ambil mase 7-10hari.. saye rase macam nak buat je kat situ.. tapikan doktor kat situ tak saran buat kat baby.. derng kesian kot nak cucukcucuk baby.. derang suruh parent.. tapi setahu saye.. saye dan en. suami takde history talasemia.. result darah ufairah keluar on 27122012.. saye doa sangatsangat takde yang burukburuk berlaku dekat ufairah..

7 comments:

JayFarhana said...

kesiannya ufairah :( takpe i know ufairah is strong like her mommy insyallah taklame lg beransur pulih la tu okay. nnt belikan air zam2 byk2 sapukan kat muka ufairah selalu, bagi dia minum, insyallah beransur pulih.

PutriesNoora said...

get well soon ufairah..aunty doakan ufairah cepat2 sihat ye sayang...amin ya Allah...aminnnn

Bui Junaidi said...

YA ALLAH,KESIAN UFAIRAH..SEMOGA TAKDER APA2 YG BURUK BERLAKU KAT DIA..AMINNNN

izzah said...

insyaAllah xde pape yg buruk jd pd ufairah...sian bdk2 kalau sakit dan kena ulang alik ke klinik je...

get well soon yek ufairah sayang...=)

SumeSakan said...

alahai kesiannya ufairah...insyaallah doa bebanyak ye...moga ufairah semakin sihat dan result pn ok...cuma itulah dah mak nih lagi x tahu result lagi tuh lah dok terfikir2...tp insyaallah sama2 kita doa k...

Eta said...

auntie doakan ufairah cepat baik ye syg..
pengalaman auntie nak normalkan blk HB (family sy ada thalasemia trait) makan kurma & jus delima. in sya Allah Hb akan cepat naik ke tahap normal

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...