Thursday, December 13, 2012

dugaan datang dan berlalu.. fuhh.. lege.. ringan rase kepale..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. lege sangatsangat.. kursus da settle kerje untuk bulan november pon da settle.. rase sangatsangat lege.. rase ringan bahu.. taktau nak cakap cemane perasaan lege tu.. mane taknye.. mule dari hari isnin sampai semalam memang rase macam stress gilegile punye.. tapi masih boleh kawal sebab yang busy tu kat office bukan kat rumah.. 

hari isnin saye balik pukul 630 petang.. rushing sangatsangat sebab saye nak settlekan kerje kat office dan dear husband pulak habis meeting pukul 515 petang.. ok la bile dengar 515 petangkan? tapi meeting tu dekat port dickson.. huh.. nak balik ke putrajaya lagi da berape lame?  nak ride ke rumah lagi.. ambil ufairah lagi.. kesian BS ufairah..

datang lagi problem baru.. selase tu dear husband nak kene pergi penang.. balik hari.. flight pukul 715 pagi.. terpakse naik air asia sebab MAS open ticket penuh.. pegawai yang uruskan hal ticket cuti dan tak bagitahu sesiape.. petang isnin baru kelam kabut buat.. bile flight 715 pagi jadi die kene ade kat airport pukul 615pagi.. driver nak gerak dari office pukul 530 pagi.. ya Allah.. dengan saye banyak kerje.. dengan dear husband nak kene keluar rumah pukul 5 pagi.. 

seksenye hari selase tu.. saye nak handle ufairah sorangsorang.. kalau pergi awal balik awal takpe jugak.. ni balik pukul 540 petang.. 830 malam baru sampai rumah.. kesian sangat dear husband.. saye pulak banyak kerje.. habis kursus terus naik office buat kerje sampai pukul 6 petang.. tak sedar kot da pukul 6.. da la isnin ambil ufairah lambat.. takkan selase nak lambat lagi.. takut la orang marahkan.. pukul 6 petang saye pecut motor sampai 110 kot meter.. nak cepat punye pasal.. dalam hati.. kalau jadi apeape ni.. teruk saye.. minta jauh la.. dalam 15-20minit kot dari kompleks C ke sungai kantan kajang saye pecut moto..

last semalam, rabu.. kerje da makin kurang.. dear husband pulak takde meeting luar or site visit.. smooth la sikit semalam.. da lege separuh.. hari ni nak relax otak la pulak.. nak g jalanjalan kat blog kawankawan.. legeselegelegenye la.. dari isnin sampai hari ni tak jenguk.. rinduuuu.. ape khabar la kawankawan semue.. tunggu saye datang.. buat air tau.. :)

4 comments:

Nazayiena said...

hehehe dugaan ibu bekerja...

Fifi Nadhrah said...

tu la kak nurul.. nak taknak kene hadap la jugak.. alhamdulillah da lepas.. lege..

SumeSakan said...

Wahhh banyak btoi dugaan ye...bila datang sekligus macam neh..habuan saya lak minggu depan...tunggu....

Bui Junaidi said...

WALAWEH,BIZI HABIS..MMG ADA MASANYA KITA SEMUA AKAN ALAMI SITUASI X CUKUP MASA MCM NI KAN..SABAR AJELAH

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...