Thursday, December 27, 2012

kami ke taiping.. another aktiviti sambil menyelam sambil minum air..

assalamualaikum..


entry taknak tangguh.. entry kelantan terengganu biar la basi dan makin basi.. nak update entry panas dari oven dulu.. :) hihi.. last entry ade cerite tentang aktiviti hari khamis lepaskan.. saye pergi kursus yang sangat menarik.. sekarang saye nak update pasal saye dan dear husband kelam kabut balik rumah sebab nak ke taiping.. jauh jugak kot kajang ke taiping.. travel malam.. kalau kami berdue ok lagi.. tapi kami kene fikirkan keadaan si kecil intan payung kami.. agak kesian kalau travel malam dan kemungkinan akan sampai lewat malam.. kalau keluar lewat dari kajang nak ke KL dan ke PLUS jammed.. ohh.. kami kene tempuh jammed.. lagi la melambatkan perjalanan kami..

balik dari kursus kami terus siapsiap barang, hidup enjin terus gerak.. dalam 545-600 petang kot kami gerak.. confirm la kami tersangkut dekat jammed.. sampai hentian sungai buloh kami berenti makan dulu.. kami travel berempat.. saye, dear husband, ufairah dan faqih.. adik kesayangan saye..  sebenarnye dear husband ade mesyuarat dekat taiping pagi jumaat.. pukul 10pagi.. tu yang gerak jugak petang khamis tu.. khamis tu hari perjalanan dear husband (kire die tak payah pergi kerje dah) tapi dear husband nak dengar jugak kursus hari tu.. tu yang saye join same dan sebab tu la kami gerak lewat.. kalau tak saye ambil cuti je.. senang..

dear husband ade mesyuarat tentang hotel wakaf.. hotel seri warisan taiping sebab hotel tu masih dalam DLP.. kalau sesiape pergi taiping tidur la hotel ni sebab keuntungan dari hotel ni ade disalurkan kepade majlis agama islam negeri.. kan kite da beramal.. alangalang da sampai taiping.. kami pon terus la balik kampung.. isnin ambil cuti selase krismas.. dapat la lamelame dekat kampung.. tapi tak puas..

dari taiping nak ke rumah dear husband dalam 45minit ke sejam.. dari rumah dear husband ke rumah atuk saye dalam setengah jam.. jadi dapat la kami balik free.. alhamdulillah.. dear husband dapat la claim perjalanan dari rumah di kajang ke hotel di taiping.. kan da namenye menyelam sambil minum air lagi.. kebetulan pulak hari sabtu ahad dan selase ade kenduri.. ha.. bukan sambil minum air da.. da boleh sambil makan nasi kot..

hari ahad adik tiri husband kahwin.. anak mak mertue tiri saye la.. jadi da sibuk dekat situ.. dengan pakcik saye kahwin di penang lagi.. memang mase pack sangat pack.. hari selase pulak rombongan perempuan (adik tiri dear husband) ke rumah lelaki.. khidmat kami diperlukan untuk tumpangkan orang ke rumah lelaki.. kenduri lagi.. memang berbaloi percutian ke kampung berbayar kali ni.. jadi malam semalam pukul 1145malam baru kami sampai kajang.. muke ufairah? sangat seronok bile nampak katil yang biase kami tidur harihari.. rindu kot dekat katil di kajang..

p/s: masih ade yang menarik hari sabtu last weekend.. tunggu..

1 comment:

syiela said...

sambil menyelam jgn lupa mnum air :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...