Saturday, December 29, 2012

kenape saye tindik ufairah awalawal..

assalamualaikum..

entry ni sangat pendek.. saye takut nanti orang yang bace blog saye tentang tindik uafairah di usie mude fikir bukanbukan.. tapi ade ke pembace blog ni? tak kesah la ade ke tak.. yang penting saye nak la terangkan supaye tak jadi apeape yang tak elokkan? lagi pon ufairah pon boleh tau kenape saye tindik ufairah mase umur belum setahun..

rasenye ramai kot ibu abah zaman sekarang tindik telinge anak mereke mase anak kecilkecil lagi.. tapi ade segelintir yang tak.. saye tindik ufairah kecilkecil sebab ade orang cakap cuping telinge baby lembut lagi.. jadi tak sakit sangat.. saye pegang telinge ufairah.. ye memang lembut dari telinge saye yang da remaje ni..

kedue.. ade yang cakap salur darah baby tak banyak lagi dekat hujung telinge.. jadi ok la kalau nak tindikkan.. tu pon saye ambil kire jugak sebab kalau boleh nak kurangkan kesakitan ufairah.. ketige pulak sebab ufairah kecil lagi.. jadi takde la ufairah fikir orang nak buat die dan takde la nak meronteronte sakit or marah..

alhamdulillah segalenye berjalan lancar mase tu dan ufairah pon ok je sampai hari ni.. dan paling penting.. ufairah kelihatan sangat ayu..

8 comments:

hainom OKje said...

Kalau teringin nak tengok anak pakai earing yg come-come... tak pe tindik je... dia pun kecik lagi... tak tau apa pun...he..he.. kan mama!

Madam Sooyaree said...

Hehehe.. kita tak berani, takut tak terjaga luka. Yang besar bagak ni dulu pun bernanah sikit, tu tak berapa berani, hihih

syiela said...

suka tengok baby ada earing.. comel

Fifi Nadhrah said...

okje: tu la pasal.. sebab tu la tindik.. nanti die da besar die pon tak engat rase cemane kot..

mama aiyu: dulu saye punye pon bernanah.. da macam bontot ayam kat blkg telinge tu.. selamat anak punye ok.. memule risau jugak..

sis syiela: tau takpe.. rase macam ohh.. sopan sungguh anak dareku..

izzah said...

Xde mslh pn kn nk tindik ank masa dia kecik...sy dlu2 pn tindik masa kecik...ok je smpai skrg...hehehe

ibuhebat said...

kalau anak girl kena pk semua ni kan.. anak saya so far semua boy.. hope ada peluang utk rasai pengalaman ni ;)

SumeSakan said...

Haha teringin gak...tapi asyik x mnyempat je...skang dah pndi meronta kompom susah....hihihi

Fifi Nadhrah said...

izzah: saye pon tindik mase kecik.. tak ingat da rase ape..

ibu hebat: inshaAllah.. saye doakan..

ss: tu yang risau tu.. bile da besar ni susah nak tenangkan bile menangis.. kalau kecik bagi nenen je.. hihi.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...