Friday, December 28, 2012

'beauty is pain' #earing

assalamualikum..

last entry saye ade cakap sesuatau yang menarik nak bagitau kan? bagi saye menarik la.. da saye sangat suke.. taktau la orang lain kan.. due entry lepas cerite tentang keluarga kami.. ye.. keluarga kecil kami.. tentang ibu abah ufairah.. entry kali ni kite bagi laluan dekat ufairah la even selalu memang hal die jekan.. cis..

dari ufairah enam bulan lagi saye teringin nak tindik ufairah.. sure korang da tau saye nak cerite pasal tindik ufairah tapi dear husband tak bagi.. die seriau.. saye pon sebenarnye.. jadi saye dengan dear husband decide nak tindik ufairah mase umur setahun..jadi boleh terus beli earring untuk ufairah.. mase ufairah enam bulan lagi saye da pergi tanye kedai emas.. nak pilih earring dan tindik terus.. tapi orang dekat kedai emas tu cakap.. nak tindik tak boleh pakai emas.. ade earring khas.. ala earring biase tu je sebab emas lembut.. then bile da tindik dalam seminggu boleh la tukar ke earring emas..

balik kampung lepas saye pon pujuk dear husband.. ajak pergi tindik ufairah even ufairah tak setahun lagi.. takpe la.. nanti da setahun boleh la saye hadiahkan earring untuk ufairah.. hadiah hari jadi.. takde la ufairah pakai earring biase tu.. mulemule saye pergi kedai emas tanye ade tindik tak.. sambil nak usha gelang tangan.. dear husband janji nak belikan tak beli pon.. tunggu ade rezeki lebih.. kedai tu tak buat tindik.. selang due kedai ade buat.. saye pon terjah kedai tu sayangnye kedai tu tembak satusatu.. kanan then kiri.. tak sanggup la pulak saye nak tindik satusatu.. due kali sakit kot..

saye pon sembang dengan pekerje kedai tu sebab penindik pergi solat.. tanye la kat mane lagi ade buat dan buat satusatu or due sekali.. ade la kedai bertentangan buat tindik tapi taktau la satusatu atau due sekali.. saye pon pergi tanye dan alhamdulillah kedai tu buat duedue sekali.. RM10 je kot.. saye la tukang pegang ufairah.. dear husband pergi jauhjauh.. awalawal lagi die da cakap.. 'nak tindik boleh tapi abang taknak tengok' saye la pegang ufairah.. sekali tembak  ufairah terus nangis.. kuat sangat.. sekali penindik belah kiri jerit 'alamak!' kelam kabut saye tanye.. 'kenape telinge anak saye' rupenye kunci belakang tu tak masuk sekali.. jadi kene masukkan sendiri.. tapi penindik tu pesan.. sebulan baru boleh tukar earring.. ok la kot sebab tindik 22122012.. ufairah setahun 17012013.. dekat sebulan la kan..

ufairah menangis sekejap sangat.. tak sampai seminit pon.. care saye tenangkan die? bagi nenen la.. diam la die.. lepas tu takde da sakitsakit telinge ufairah.. dan ufairah look sangat ayu.. keperempuanan.. dear husband mule la puji anak die.. tengok muke dear husband pon tau die happy.. saye pon ape lagi.. 'seronok nampak.. tengok taknak' saje je gurau dengan dear husband.. tapi memang berubah muke ufairah bile da tindik.. pagi rabu hantar ufairah ke rumah BS pon BS tegur.. 'nampak girl la ufairah'.. see.. ibu kembang la..

p/s: kalau ade rezeki anak lagi.. dan anak kedue perempuan.. saye pon naik seriau kot nak tindikkan die.. rase macam beauty is pain  sangatsangat pain or kejam.. betul tak?

2 comments:

izzah said...

mesti comel ufairah pkai subang...sypn ada niat nk tindik telinga ank but sian kt dia plk rasa..so,asyik bertangguh2 jer...

pijon said...

wahh ufairah dah tindik??nak tengok gamba nanti heheh..fiza ada hati nak tindikan ufairah fiza tapi,takut tu lebih tinggi jadi sampai skarang tak bertindik heheh

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...