Monday, December 10, 2012

dapat jugak akhirnye..

assalamualaikum..

selamat pagi.. update pendek dari saye sebab hari ni saye akan berkhusus.. standard la kerje government ni.. kene cukupkan 7 hari bekerje.. susah tau tak nak kumpul kursus.. kekadang minta tak dapat.. tak mintak dapat.. tetambah sekarang ni office saye baru tubuhkan (perkataan tak ingat) institut latihan.. baru tahun ni pulak tu.. tahun saye dapat anak.. jauh pulak tu institut latihan.. dekat sungkai.. kalau dapat kursus kat sane memang kene tidur sane la.. dengan tak boleh bawak orang luar ke asrama.. macam mane kan?

saye ni fully breastfeed anak.. tak pernah tinggal lagi.. kalau saye balik lewat sikit..mule la nangisnangis.. cemane saye nak tinggal 3 hari pulak kan.. nak bawak dan sewe hotel ok la jugak.. cume kene korbankan duit la.. 4 hari 3 malam kot.. mau 300 ke 400 tu pon hotel murah.. masalah besar en. suami takde cuti.. kalau  la saye dapat pergi sane dan bawak anak pon sape nak jagekan? takkan anak saye nak jage diri sendiri.. hihi..

bukan saye tak usehe.. saye da call sane.. tanye.. mintak pendapat.. tapi memang derang tak benarkan.. sedangkan penceramah dapat je bilik sorang.. takkan la saye nak cari pekeliling kementerian kesihatan untuk sokong penyusuan susu ibu.. pendapat saye la.. semue jabatan kerajaan kene la ambil berat tentang penyusuan susu ibu ni.. kate nak generasi akan datang bagus.. makanan dan minumam derang pon kite kene jage la kan?

lastlast saye buat keputusan untuk tak pergi.. cume pergi kursus sehari atau pon seminar 3 jam ke 4 jam di jabatan perdane menteri.. kumpul la sehari 6 jam.. dapat la 2 hari.. kalau kene buat surat tunjuk sebab kursus saye tak cukup baru la saye usehe korek pekeliling tu semue.. hihi.. tapi akhirnye.. dengan kursus baru 2 hari tahun ni .. saye dapat kursus 3 hari.. alhamdulillah.. pagi ni mule sampai rabu.. tempatnye pulak cume di tingkat 2 office saye.. pergi pagi balik petang macam biase.. alhamdulillah.. dapat la 5 hari dari 7 hari.. alhamdulillah.. tapi kalau tak dapat yang ni pon.. saye ade back up..  JAWHAR intelligent discourse.. office en. suami yang buat.. alhamdulillah.. terime kasih YA ALLAH.. bantu saye dalam hal kerje mahupon program penyususan susu ibu.. alhamdulillah di atas segale nikmatMU..

p/s: panjang jugak rupenye.. sorry..

4 comments:

izzah said...

susah kan nk tggal anak bila kena gi kursus mana2...sy pn xpernah tggal anak lg..mau demam maknyer nnti..hehe...

Fifi Nadhrah said...

tu la pasal.. takut maknye yang demam.. anak ok je.. hihi..

SumeSakan said...

Haha baru nk ckp entri pendek tp pnjg...ikikiki..seb bek ada jalan lain kan?klu dak naya ufairah kena tinggai...sian diaa...

Bui Junaidi said...

TAHUN 2012,BUI X SAMPAI 7 HARI PUN HARI BERKURSUS..HUHU

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...