Thursday, December 4, 2014

ulwan menyusur.. 1 disember 2014

assalamualaikum..

pertame.. entry ni auto publish.. untuk mengelakkan saye terlupe nak cerite tentang perkembangan anak syurga saye.. dasyat.. auto publish ponnak bagitahu kan.. jadi saye akan skip cerite aktiviti malam pertama di kinta riverfront.. entry kali ni nak cerite tentang ulwan..

alhamdulillah.. ulwan da boleh menyusur.. depan saye.. pertame kali rasenye.. malam semalam.. tapi menyusur die lain macam sikit.. kire meyusur badan tak cecah lantai.. macam merangkak tapi merangkak tinggikan.. ni rendah je.. excited saye tengok sampai terlupe nak rakam mahupun tangkap gambar.. teruk? memang teruk pon..

berape umur ulwan? 8 bulan setengah.. hahaha.. anak orang lain.. ade yang da menapak mase ni.. anak saye merangkak pon tak lepas lagi.. tapi saye tak kesah.. tak heran.. setiap baby unik.. biar die develop sendiri perkembangan die.. dan saye tak berape risau sebab ufairah dulu pon macam ni..

ulwan boleh dah tolak tangan die macam nak merangkak tu.. cume bontot tak terangkat lagi.. berat kot.. mihmihmih.. biase la.. badan alaala sado.. macam tu la.. jadi lepas ni.. saye kene ready la.. pastikan takde bende kecik dekat lantai.. dan korang jangan jeles.. rumah saye mesti berkilat selalu!

saye da pandai meyusur.. mase ni saye dekat ioi city mall..

7 comments:

Kakzakie said...

Itulah hikmah bila Ulwan dah pandai menyusur kan sayang. Umi kena selalu bersihkan lantai:)

Nafira usof said...

dah besar dah anak teruna Fifi.. sekejap jer rasa.
betol ckp fifi.. setiap anak lain pekembangan nya.

dalila said...

hahaha..tu la gedebab sgt ulwan ni..berat la tu..haha..
alaa fie..bese la..bg je bdk2 ni ms..danish dl pun sethn 2 bln baru jalan..xkesa la kan..asal kite sendiri ni yg jaga, yang tau perkembangan die..

Kopiolimauice said...

cepat nye la ulwan membesar ek rsa nye bru je bca entry melahirkan nye..

LYAfrina said...

waa..congrats ulwan...
dh melepasi 1 step..

Najib Ariyan said...

saya ucapkan tahnaih kepada tuan blog yg dapat melihat perkembangan anak membesar... ada ibu bapak yg tak dapat peluang ni...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah.. yup btl perkembangan anak2 tak sama.. ada cepat ada lmbt sikit.. tp yg penting sihat kan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...