Tuesday, December 23, 2014

islamic steak house.. wadihana bangi.. steak yang superb..

assalamualaikum..

hari ni nak tulis entry santai.. cerite basi.. 28 november 2014.. dekat sebulan dah.. kebetulan saye snap gambar makanan dekat sane.. ni pon sebab office mate sibuk ulangulang cakap.. 'ambik la gambar makanan ni fifi.. nanti masuk blog kau..' haha.. jadi saye pon snap la gambar.. selamat die ingatkan.. kalau tak.. takde la food review ni.. saye kan jenis buruk lantak.. sampai makanan je nak ngap terus.. hahaha..

makan dekat wadihana ni.. not bad la.. dalam kedai cantik.. interior die saye suke.. tak sarat sangat.. tak simple sangat.. cuma nasib kami waktu tu.. tibatiba black out.. haha.. dalam 20minit.. kena pulak mase tu makanan kami belum sampai.. derang tengah masak kot.. saya siap gurau dengan staff dia lagi.. 'dik.. takde karen ni.. gelap kat kitchen.. jangan hangit steak kami dah la..' sengeh je adik tu..

bile sampai semue makanan.. perasaan saya ok je walaupon kipas tak berpusing.. takde la panas sangat dan gelap sangat.. kedai corner lot.. alaala open air sikit.. boleh je makan.. walaupun kitchen die gelap.. steak die tak hangit.. steak die memang sedap.. lembut.. juicy.. marinate pon tak heavy sangat.. tak tenggelam rase lamb tu.. chowder pon mabeles.. sedap sangat.. kena dengan tekak saya.. saya suke chowder sini lagi berbanding Manhattan fish market.. 

saye makan lamb chop.. ade member makan grilled chicken.. appetizer die caesar salad  dengan chowder.. kami ambil set terus senang.. 1st time kan.. tak pandai nak pilih.. haha.. alhamdulillah.. kenyang.. full dengan set tu.. rasenye set yang saye ambil tu RM18.90 je.. ade appetizer, (chowder/ceaser salad), any steak dengan ice lemon tea..

lepas makan tu memang nekad nak ajak suami makan dekat sini jugak.. sebab worth it la.. :) sedap.. steak yang takde la cincaicincai.. gravy pon.. power.. tak tau la nak describe macam mana.. tapi memang puas hati sampai rase nak datang lagi!~

caesar salad.. kawan punye.. sedap.. 
chowder saye punye.. lagi sedap!! 
steak.. lamb chop.. memang mabeles.. sos die pon.. walla.. korang patut try..

6 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, walahiii. sodapnya. adoii jauhlah pula nak g bangi hehehe

::EIDA:: said...

fav ida all time.. hehehe sbb dekat je dgn caw alam damaii nii hehehhe

dalila said...

menyelerakan..hihu..
aku pun br try chinese muslim food kt bangi smlm..sedappp..tp bkn la western mcm ko mkn ni..tp ni nmpk sedap la..

Marissa Ezreen Esa said...

Restoran ni kat area bangi kat mana? Nak cuba la try

Kopiolimauice said...

tgok pon dh sedapppp ape lgi klu rsa kan...

Najib Ariyan said...

di mana pun ada menu kambing saya tetap akan suka... saya suka kambing esp yg panggang jer

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...