Tuesday, December 2, 2014

hari pertama di kinta riverfront hotel - ipoh - part 3

assalamualaikum..

sambung cerita tentang ipoh.. esok nak buat entry wordless throwback.. hihi.. gambar semalam je pon.. sebenarnye.. dalam hati ni tak sabar nak sambung cerite kelahiran ulwan.. saye yang perasan ni rase macam ramai yang tunggu cerite tu.. kan kan? ala.. cerite dah nak habis dah.. inshaAllah.. bile da datang mood.. habis cerite ipoh ni boleh kot.. inshaAllah..

kami gerak ke ipoh dalam pukul 12 lebih tengah hari macam tu.. sampai pukul 3 lebih rasanye.. mase nak masuk parking kene bayar RM2.. mungkin sebab ade pengunjung dari luar yang nak datang jalanjalan tepi sungaikan.. tapi bagi sesiapa yang tidur dekat hotel.. boleh claim balik RM2 tu dekat reception counter.. walaupun RM2.. saye suruh suami claim.. hihi..

sampai saje.. saye la paling semangat bawak keluar phone nak tangkap gambar.. wajib tangkap gambar untuk review hotel kan.. senang nak bagi info dekat orang lain.. ufairah dah excited lari sane sini.. saye dengan suami jenuh menahan.. sambil tu saye bebel.. 'sabar ye ufairah.. macam ni la rase bile ibu kamu blogger' hahaha.. kesian anak.. lepas dah habis tangkap gambar.. explore la.. melompat ufairah.. seronok..

korang tengok.. selambe melangkah dari baby cot ke katil.. tak sempat ibu nak snap banyakbanyak..

saye rehat kejap.. dalam 5-10 minit.. suami ajak turun minum petang dekat dewan bengkel,.. padahal takde apeape aktiviti pon.. cume suami kene jumpe management hotel untuk uruskan hal invois dan bincang tentang aktiviti derang dan susunan meje.. mulemule tunggu ok lagi.. tapi bile dah lame.. anak dah bosan.. saye cepatcepat bagitahu suami yang saye nak naik bilik.. takut.. sebelum saye jadi kingkong nak kawal anak.. hahaha..

yang bestnye hotel ni.. die bagi 2 access card dekat kite.. kire kite dapat due card la.. setengah hotelkan bagi satu card.. bile cabut card elektric terputuskan.. tapi hotel ni bagi 2.. jadi bile suami turun dewan.. suami bawa kad lagi satu.. senang.. tak payah saye susahsusah buka pintu bile suami balik dan suami tak perlu buat bisisng tekan loceng sampai anak terbangun kalau anak tidur..

setlle kerja suami.. lepas sembahyang.. ke mane lagi kami kalau bukan ke kolam hotel.. miahaha.. tapi sayang.. dekat sini strict sangat.. nak mandi kolam kene pakai baju mandi.. proper attire ye.. tak boleh t-shirt.. kesian ufairah.. dapat mandi dekat kolam kanakkanak je.. sedih sangat saye.. ufairah macam tak puas mandi kolam.. kalau buat degil pon.. abang bangla tu datang sound.. takpe.. redha.. balik bilik main dalam tub jela anak..  
kolam die sexy sangat okey.. 
mandi dekat kolam kanakkanak je.. kesian ufairah.. 
tengok ulawan buat muke.. 
ulwan buat muke lagi.. baju yang suami pakai tu saye dapat mase floria.. 
lepak tepi kolam dewase..  
kolam dewase.. tapi dapat main tepitepi je.. nyoroknyorok dari abang bangla.. haha..

dekat hotel ni ade gym.. dan gym tu pon kene 18 tahun ke atas.. below tu memang tak boleh masuk.. bab facilities sini kurang la sebab terlalu strict.. bagi saye la.. sebab mandi dekat pullman boleh je pakai t shirt.. takde hal pon.. saye rase mungkin sebab gym dengan kolam dekat sini ade yang orang sewe bulanan.. macam clubclub tu.. sebab petangpetang ramai jugak yang swimming dekat sini.. alaala exercise tu..

habis aktiviti petang.. naik bilik dan turun makan malam.. cerita tentang makan nanti ye..  penat korang bace nanti.. dan malam tu saye ade aktiviti sendiri! syok sangat.. best sangat.. tak puas rase nak repeat lagi.. nak tau saye buat ape? next entry la.. hihi..

6 comments:

Julia Johari said...

Fifi alahaiii seronok baca entry u ni dear...dah rasa mcm julia plak dlm hotel tu bercerita hahahahhaha....kolam tu sgt la bestttttttttttttt...fifi sure u enjoy rite weeeeeee

Nafira usof said...

anak2 kalo dapat mandi kolam memang sonok lah dorang kan. salah satu bende yg perlu ada bila pilih hotel.. hehehe

Time Traveller said...

Suka tengok uluwan yang comel tu :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

dalila said...

haha..comeii ulwan wat muke..
aku penah kene hotel strict cmni kt langkawi dulu..bella vista..begaduh2 ngan org yg jaga tu..kite bkn ape..sian kt budak2 la..xenjoy

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Ala kenapa la strict sgt kan... apa salahnya bg jer.. tapi tak pe la yg penting anak2 happy dpt berendam.. =D

Jari Manis said...

jika ada kencik better cari hotel yg ada kolam renang mesti suka bebudak nih..Fifi..berapa rate hotel ni per night eh..

psst : Fifi dah terima lum oleh2 dari sis JM..risau x sampai

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...