Friday, June 13, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - ya saya.. bersalin dalam air.. #part 7

assalamualaikum..

bile semue tengok gambar dari entry sebelum ni.. ade yang tanye.. bersalin dalam air ke.. ye saya bersalin dalam air.. alhamdulillah.. we manage to do it.. nak kate best ke tak.. tak tau la.. haha.. ok ke cakap macam tu? jap nak fikir.. mase tu saye rase ape.. ok tau dah nak tulis ape..

sebenarnye.. besalin dalam air best!! best sangatsangat korang.. rase cool je.. impian ramai orang.. rasenye bakal ibuibu kat malaysia ni mesti ade impian nak bersalin dalam airkan.. yela.. bende jarang dapat mesti orang nak.. kan kan.. korang pon mesti nak kan..

rase tenang sangat bile duduk dalam air.. sampai lupe yang kite nak bersalin.. rase sekejap sangat mase berlalu.. kalau suruh ulang lagi pon boleh.. nak.. seronok sangat.. nak cerite lebihlebih takut tercerite proses bersalin pulak.. ade yang tanye.. sakit tak bersalin dalam air.. bersalin.. mane tak sakit.. tapi tu sakit nikmat.. 

alhamdulillah.. sakit nikmat tu berjaye dikurangkan.. dengan adanya air dan suami.. cube hayati sendiri maksud ayat al-Quran dari surah maryam ayat 24.. 

Lalu ia diseru dari sebelah bawahnya:" Janganlah engkau berdukacita (wahai Maryam), sesungguhnya Tuhanmu telah menjadikan di bawahmu sebatang anak sungai.

tengok.. bawah maryam pon Allah sediakan sebatang anak sungai masa nak bersalin.. subhanAllah.. alhamdulillah.. Allah hu akbar.. jadi kite tiru la.. memang sangatsangat membantu.. Allah maha mengetahui.. Allah da bersabda dalam al-Quran.. kita ikut jela.. mesti benda tu memudahkan kita.. cume dekat malaysia ni susah nak dapat perkhidmatan bersalin dalam air.. kalau ada pon kos di luar kemampuan(untuk saya la).. tapi alhamdulillah.. dengan kasih sayang Allah.. saye dapat merasa..

12 comments:

DYatie said...

Alhamdulillah. Dan Fifi adalah seorang yang sangat berani jugak. Yatie kagum sangat! :)

Anonymous said...

bersalin dlm air nie, kat mana? mahal tak ?

Kopiolimauice said...

yg penting fizikal n mental kna kuat kan? Alhamdulillah dapat pengalam baru..

Nafira usof said...

bila nak kongsi pengalaman bersalin?? hehehe

dalila said...

alhamdulillah..selesai dah..siyes, fizikal mental kene kuat..lg 1 pentingnye suami kene paham n berani..tp shaye??huwwaaaa..harap2 dapat la merasa..*positifpositifpositif*

~ NANA ~ said...

alhamdulillah...pengalaman baru kn? :)

ros_reeza said...

Alhamdulillah kak Fifi.. dapat merasainya..

Mizz ErMa said...

hihihi, sy still x boleh imagine lg macam mana bersalin dlm air tu..tp alhamdulilah, semua urusan akak dipermudahkan..=)

::EIDA:: said...

ce review tempat bersalin, harga dll hehehehhehe

Aty_Fared said...

waaaahhh.... seronok nak amik tau ni.. saya terus membaca...

nurul iman said...

wow..first time dengar first hand story. tahniah!

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah merasa bersalin dlm air...sy pun teringin jugak tp tuh la malaysia pyh nak cari

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...