Thursday, June 26, 2014

pertandingan 'bekal kasih sayang ibu'

assalamualaikum..

bulan lepas saya ada masuk pertandingan bento.. ke bekal.. ntah.. saye tak tahu sebab bento dan bekal adelah satu benda yang berbeza.. dari segi apa saya tak tau sebab saye tak study lagi.. nanti dah tahu boleh share.. tapi saye lagi suke bahase bekal sebab saye sendiri pon tak tahu kenape saye suke.. hahaha..

saye memang selalu post bekal ufairah dekat fb.. siape ade fb saye tahu la.. jadi satu hari tu saye buat pasta untuk ufairah dan post gambar tu dekat fb.. ade kakak ni pm ajak join pertandingan 'bekal kasih sayang ibu..' gune gambar yang saye post dekat fb tu.. selebet kot.. tak cantik.. jadi saye decide nak buat lain untuk pertandingan tu.. padahal tinggal 2 ke 3 hari je lagi nak tutup mase pertandingan..

bekal yang selebet itu..

mase ni suami saye takde.. seminggu sebab pergi kursus jadi memang kene tunggu die la untuk topup barangbarang.. bile suami balik.. terus zass cari barang.. da siap cari.. esok mule kan proses membuat.. setelah.. menggoogle.. mencari idea.. keluarlah bekal kasih sayang ibu yang sangat istimewa.. walaupon mase tu ufairah takde.. sayangnya bekal tu bukan untuk ufairah.. saye bagi anak adik saya.. kasih sayang dari ibu saudara gitu.. hihi..

ini gambar yang saye pertaruhkan untuk masuk pertandingan bekal kasih sayang ibu..

bile ufairah balik saye buat sesuatu yang simple sangat.. tapi dari makanan kegemaran ufairah.. nanti saye share makanan pengganti tu.. dan dari hari ke hari.. saye masih belajar untuk buat sesuatu yang menarik.. yang menggembirakan dan membuatkan ufairah sentiase tersenyum dengan usaha ibu dia.. menang ke tak? mesti la menang tapi bukan grand prize la.. nanti saye tunjuk saye menang ape.. yang ade fb saye.. ssshhh tau!~

luahan dari anak yang rindu sangat masakan arwah mama dia.. semoge ufairah puas dengan air tangan saya sebelum saya pergi.. inshaAllah..

10 comments:

safurara said...

wow! seyes awak buat? tabik spring lah!

::EIDA:: said...

selebet mendanya! gila kreatip okayyyyy!

ecah khalili said...

kreatifnyaaa..boleh naikkan selera makan anak kalau cmni..harap2 sy pon rajin jugak nak buat2 bnda cmni nnti..hehe..

Irrayyan said...

Comel sgt
Salam singgah dari irra
http://www.irrayyan.com

ANIM said...

tahniah fifi...
mehla tayang apa dapat..
brtuah ufairah

Didie Kamila said...

wah rajin nye mommy ni..mmg kreatif la..hrap nnt i pn kreatif mcm u jgak for my kids..hehe..lama x amik masa utk buat ni setiap hr?..atau it just simple n not take long time to prepare..

Julia Johari said...

Hebat fifi...cantik betul deco bentonya...mesti menang punyalah...chaiyok2...

dalila said...

wahhh..hebattt..mmg patut pun menang..

ros_reeza said...

menarik kak! patut pun menang :)

Mimi Azirah said...

ya Allah kreatifnya...speechless tgk

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...