Friday, June 27, 2014

tempat urut best.. thai odyssey..

assalamualaikum..

ingat entry ni (LINK)? entry saye ubah angin nak cube thai massage.. selepas menggoogle.. membace mencari.. oh.. sangat susah mencari info tentang thai massage atau urutan thai ni dekat malaysia ni.. jadi dengan gigih saye pon nak ceritekan pengalaman saye berurut style thai ni.. poyo je kan.. lantak la.. blog aku.. hahaha..

orang kate nak urut jangan makan dulu baru bestkan.. gigih saye tak makan pagi.. pukul 10 pagi keluar rumah pergi thai odyssey..saye berurut dekat thai odyssey je.. da tu je tempat yang saye jumpe untuk urut thai.. redah je la pergi.. sebelum pergi da survey harge.. takut tak mampu.. memang mahal sikit la dari urut biase.. pasrah jela.. lepas dah kene.. worth it woo bayar mahal.. hahaha..

saye memang aim thai traditional massage.. sampai sane tengok la 'menu' die.. jangan risau.. orang dekat thai odyssey jusco cheras selatan atau balakong ni orang malaysia.. jadi die boleh cakap BM dan BI.. ade yang saye google bagitau derang pandai cakap thai je (mungkin branch lain).. jadi macam ayam dengan itik jela cakap.. tapi dekat cheras selatan okey.. siap cina dekat kaunter tu cakap dekat saye.. tukang urut pandai cakap melayu.. saye ok jela kan..

beze antare thai traditional massage dengan aromatherapy agak ketare.. orang tu terangkan dekat saye.. macam ni katenye.. 'akak.. kalau thai traditional massage takde minyak.. die tekantekan (sambil tekan tangan sendiri dengan ibu jari) lepas tu main patahpatahkan badan..' excited saye dengar.. bayangkan.. badan bunyi karp krup.. 'kalau aromatherapy ni ade minyak (sambil keluarkan jenisjenis minyak) akak boleh relax.. boleh tidur' dalam hati.. taknak la.. ni nak bagi hilang sakit badan..

da tengok menu saye pon pilih la thai traditional massage.. tapi orang dekat kaunter tu suggest aromatherapy massage sebab bole relax.. selepas dipujukpujuk terus 50-50 nak urut yang mane.. haha.. tanye suami die pilih aromatherapy katenye saye boleh relax.. jadi pasrah la saye pilih aromatherapy massage.. aromatherapy massage ni ade 5 ke 6 jenis minyak.. saye pilih minyak jenis energy untuk buang angin dengan ape ntah.. siap tanye.. nak kuat ke biase.. saye pilih kuat la.. sakit badan ni.. lepas tu orang tu cakap.. kalau rase tak best bagitau kami.. kami terus tukar orang.. memang service tip top la kan..

lepas tu keluar lah tukang urut saye.. sawadikap katenye sambil buat tangan tu.. saye senyum je.. die suruh tukar selipar kat situ.. kasut saye dengan stokin die yang angkat dan simpan dalam lemari kasut.. selamat stokin saye wangi.. haha.. lepas tu die tunjuk tempat cuci kaki.. die cucikan kaki saye.. pakai sabun dengan scrub.. rase malu sangat kot.. rase macam.. eh.. eh.. tu kaki saye.. tak payah susahsusah.. rase bersalah pon ye.. yela.. macam hebat sangat sampai ade orang nak kene cucikan kaki.. :(

tu tempat cuci kaki.. rase bersalah hulur kaki dekat orang.. tapi hulur jugak..

da settle cuci kaki die ajak masuk bilik.. wahahaha.. masuk bilik.. memang tenang sangat tempat tu.. cantik.. best.. taktau la nak gambarkan cemane.. ade bilik yang tilam die atas lantai.. saye ingat bilik tu kami nak urut.. rupenye bilik saye ade katil.. rase yang tilam atas lantai tu thai traditional kot.. rugi tak stick dengan decision.. tapi takpe.. tu boleh jadi alasan nak datang lagi.. hahaha..

masuk bilik macam biase la.. tukar baju.. pakai oookk eeekk pakai buang.. dengan head cap.. terus lepak kat bilik tu.. bilik tu memang cantik.. atas katil ade tuale angse.. rase macam pergi situ nak tidur bukan nak urut.. dan katil dekat situ kan.. ade acuan muke.. yehaaaa.. jadi sejam di urut tu takde la teleng kepale bile menerap sebab ade lubang nak letak muke.. korang dapat bayangkan kan?

bilik urut.. angse yang da angkat dari tengah katil..

tu tempat letak muke.. jadi tak la saye teleng sejam..

best memang best urut die.. bukan pakai jari je.. pakai lutut pakai siku die urut wei.. kekadang rase macam tak kuat.. kekadang rase kuat dan best.. mase mulemule nak urut tu.. thai tu cakap ape tau kat saye.. 'baring supermam' hahaha.. nak ketawe aku.. baring superman tu menerap wei.. kahkahkah.. saye rase die baru nak belajar cakap melayu kot.. sampai nak suruh bangun pon die cakap pusing kat saye.. selamat la saye buat muke blurblur then die betulkan.. 'eh.. bangun'  yela.. berape kali nak urut belakang saye.. lagi satu rahsiekan.. mase tukang urut tu keluar ambil towel suam untuk urut kepale perut saye berbunyi.. hahaha.. gigih ko tak makan pagi sebab nak urut.. selamat takde orang dengar..

mulemule urut boleh la relax.. bile mule gune siku korang pahampaham jela.. dari meniarap ke telentang.. tapi jangan risau..die takkan usik private part korang pon.. lepas 45 minit urut die suruh bangun.. dalam hati.. da habis ke.. tak sampai sejam pon.. die urut bahu sambil duduk.. die tekan dengan siku korang tau.. sakit la jugak.. tapi best sangatsangat.. sedap.. hilang sakit badan lepas tu.. korang jangan pelik.. die panjat katil samesame dengan kite.. dari mule urut sampai habis urut.. haha..

dah settle macam biase.. tukar baju balik la.. takkan nak berkembam pulak.. sepanjang time urut tu kan.. dalam hati asyik terdetik.. 'lambat la mase berlalu..' hahaha.. terase macam nak sambung lagi sejam je.. tapi saye ade hal lain.. tapi jangan risau.. saye akan ke sini lagi lepas ni.. lagi kukuh nak datang sini bile saye dapat lucky draw RM10.. jadi sesi lepas ni tolak la RM10.. sampai hujung bulan ni je dapat lucky draw sekali untuk satu sesi.. voucher valid sampai ogos ni..

ni bilik yang takde katil.. tilam atas lantai je.. cantikkan deko die.. 
ni dekat dengan kaunter.. dekat tempat menunggu.. sape yang tunggu kite boleh minum teh tu.. suami? takde makne nak tnggu.. baik round JJ katenye..


4 comments:

Nafira usof said...

alahaiiii... terasa2 badan sis diurut2 jugak bila baca n3 nih.
mcm best jerrr.. teringinnye nak urut2 jugak..:)

dalila said...

bestnyeee..
br ni pun kwn aku gi ngurut..mule nk urut kt thai odyssey ni last2 die pegi kt creswellnes je..teringinnye nk urut..

Julia Johari said...

Baring superman....hahahhahahha sampai ke sudah julia dok ketawa jek tau fifi hahahha kalu julia sah2 tang tu gak ketawa....tp tgk review fifi best yer thai oddysey...mcm nak pi berurut jekk....tp kita ni maluuuuu...malu apa tak tau hahahha

Mimi Azirah said...

kalo urut cara thai nih memg best..klo sy letak.kpla terus zzzz..hahaa

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...