Monday, June 23, 2014

bekal ufairah 23 jun 2014..

assalamualaikum..

hari ni saye bangun lambat.. miahaha.. terbangun lambat.. sebenarnye dah tejage pukul 450 pagi untuk pump susu.. konon nak snooze 5minit.. sekali adik ketuk pintu bilik.. 630pagi kot baru bangun.. bersilat saye ke dapur.. marathon masak bekal ufairah..

penat sangat weekend yang lepas.. ulang alik kajang nilai 3 kali kot.. pusing bandar baru nilai, nilai 3 semue survey barang.. barang ape? nanti la saye cerite semuenye.. nanti kalau cerite tergantung pulak cerite die.. rase macam nak cuti je esok sebab ade bende yang tak settle lagi.. nanti da settle saye cerite satusatu ye.. inshaAllah kalau ingat..

bangun pagi tadi terus buat ape yang saye da prepare malam tu.. jadi bekal ufairah.. nasi putih tabur habatus sauda, udang goreng kunyit, sup sayur, brokoli + baby carrot (makanan wajib) dan strawberi + blueberi.. bekal abah ufairah.. nasi putih, sambal udang dan sup sayur.. dalam mase 45minit siapkan semue bekal termasuk mandi dan siap pergi kerje.. penat sangat.. mesti ibu-ibu kite pon macam tu dulukan.. selain dari bangun lambat.. hahaha..

 
bekal ufairah.. alhamdulillah sempat siap.. 
bukti weekend lepas yang memenatkan.. ulwan tidur tak sedar diri dah.. kesian sangat..

11 comments:

ANIM said...

wah..dalam lambat bangun pun boleh keluar bekal ufairah marvellous mcm tu...
jeles ni..

ros_reeza said...

sempat jugak sediakan bekal :)

Allene said...

wah.. meriahnya bekal....

klu lin, lin masak sup sayur je tuk budak2. no bento2 ni... =D

salam kenal...

Kakzakie said...

Ligat betul Fifi ye sempat buat itu semua. Syukurlah Ufairah taklah bimbang tak ada bekal..

Adik baby dan tembamlah:)

Julia Johari said...

Fifi sangat rajin....hebat lah super mommy ni...nak tiru sifat rajin fifi la hehhe

Nafira usof said...

kagum sangat tengok bekal Ufairah tu~

Kausar Amin said...

wuahhhh rajinnya. sedap lak tu nampak..untung ufairah hihi

Kopiolimauice said...

ibu mithali ni ;p ambooiii bambam nya ulwan penat sgt tu gayanya...

Mizz ErMa said...

comelnya bekal ufairah..hihi umo bape tahun boleh bg macam tu k.fifi? sbb skrg sy still bg bekal bubur yg dikisar utk mikail tu..

hainom OKje said...

meriah nampak bekal dia Fifi Kalaulah Okje yg jadi Ufairah sure selera ni hehe

Mimi Azirah said...

memg kreatif la bekal ufairah nih..cntik n kalepul

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...