Tuesday, June 17, 2014

satu-satu dugaan.. paling best blog kene block!

assalamualaikum..

korang.. sedih betul.. semalam up status fb cakap sedih kecewe.. memang tengah sedih pon.. malam pulak ufairah tidur.. saye pegang badan die panas sangat.. demam pula si kecil saye tu.. ya Allah.. dugaan sangat.. sedih betul.. sebelum tidur ulwan nangisnangis sebab panas kot.. ke tak boleh tidur.. 

baru petang semalam saye terfikir.. 'lame aku tak di duga.. jauh dari Allah.. tak lame lagi pasti ada sesuatu akan terjadi.. sesuatu yang buat aku terngadah..' Allah hu akbar.. Allah mendengar rintihan saye.. rintihan untuk di duga supaya dekat kembali padaNya.. betapa Allah menyayangi kite kan.. alhamdulillah..

malam tu jugak aku di duga.. tapi biarlah saye simpan dulu cerita ini.. satu hari nanti saye pasti ceritakan.. bila semuanya selesai.. lepas tu hal ulwan taknak tidur masuk sekali ufairah demam.. bangun pagi ufairah merengek.. 'ibu nak peluk..' mase tu saye menyusukan ulwan.. korag bayagkanlah.. macam mane nak peluk orang lain sewaktu breastfeed..

ufairah memang tak ngam dengan abah die kecuali untuk pergi jalan dengan kedai.. jadi nak taknak saye kene jugak buat.. peluk dan meyusukan orang yang berlainan.. sampai saye bangun pukul 610 pagi untuk masak nasi lauk semue untuk bekal ufairah.. dalam mase 50minit masak mandi prepare baju semue.. dan sepanjang mase dengar ufairah merengek.. sampai saye tipu cakap 'ibu nak g kencing' sebab nak bangun masak semue.. Allah hu rabbi.. da la hari ni hari pertame saya bawa motor sendiri datang kerja..

alhamdulillah.. datang office mood baik je.. seronok sangat.. pergi beli makanan.. breakfast.. mase breakfast buka blog saye.. sekali keluar tulisan panjangpanjang..  blog saye kene block korang! wargh.. satusatu dugaan.. macam mane nak berblog ni.. tapi blogger.com boleh buka.. tu yang saye boleh update.. kena cari jalan penyelesaian ni.. 

 
bekal ufairah hari ni.. nasi, sawi goreng, brokoli rebus, sup daging dan cheese cake..

pakwe kecik tidur elok je pagi ni..

7 comments:

Nazayiena Ayiena said...

rajinnya ibu buat bekal,bekal comel lak tu....
kak nurul buka,ok je blog fifi nie,apa yg blocknya?

Kopiolimauice said...

dalm2 kena dugaan masih sempat berbento ek..apa2 pon sabar ek InsyaAllah ada cara nya utk settle kan semua tu..

Nafira usof said...

gigihnye bangun masak.. kagum sis tengok awak nih. kuat semangat~

::EIDA:: said...

aik. blogger.com pun kene? opis ida mane mane website yang ade dotcom mmg kene block cm blog ida. tapi ida pakai berukband, so lepas la hehehhehee

Kakzakie said...

Bila ujian dtg itu tanda Allah masih sayangkan kita dan mahu kita dekatkan diri padaNya...

Bento Ufairah menggoda mata auntielah sayang. Pandai kan mama buat:)

dalila said...

huwwaaaa...kita serupa...
klu ade link direct ke entry ok je..main blog xleh bukak..

Mimi Azirah said...

satu satu dugaan.bwk bsbr...comel je bekal ufairah..memg leh tarik minat die nk mkn..leh praktik lpas nih

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...