Thursday, June 19, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - tempat bersalin dan kos.. #part 8

assalamualaikum..

keadaan block memblock  di office makin ok.. macam blog picisan saye da boleh buka main blog.. ade sesetngah blog tak boleh buka main blog dan ade yang dulu tak boleh buka.. skrg da boleh buka.. tak paham betul derang ni tau.. kadangkadang membencikan buat kite sakit hati.. sabar jela yang mampu.. yang penting kerje kite siap dulu baru boleh BW semua..

ade blog yang tak buka main blog.. search main blog lepas tu add blog achieve.. lepas tu keluar la apeape entry.. masalah pulak bile tekan dekat tahun atau bulan tertentu taknak terkeluar.. jenuh la saye menekan newer untuk sampai ke entry terbaru.. ai is gigih tau.. haha

menjawab soalan eida blog ni tak boleh view.. ai gigih tekan newer kat bawah nun.. ieda suruh saye share tempat bersalin dan kos.. hihi.. terase malu pula nak share tempat bersalin dan kos.. saye bersalin dalam bilik tidur saye dekat rumah abah saye.. haha.. dalam bilik tidur 'kami'.. memang best rase homey sangat.. rase tenang sangat sebab saye da biasa dengan keadaan tu..

nah sijil kelahiran ulwan.. tengok tempat lahir itu..

pasang je kolam tepi katil.. letak birth affirmation.. katekate semangat sikit tepi kolam.. siap 'labour room' saya.. tapi gigih kot suami cat bilik semue.. ikut warne yang saye nak.. haha.. semangat sangat nak bersalin.. sampai cat bilik.. suke.. cantik.. alhamdulillah..

ni la tempat bersalin saye..

bile 'labour room' pon dalam bilik tidur.. dah tentu kos pon tak mahal sangat.. affordable la bagi saye.. cume beli kolam less then RM200.. tapi macam saye ade 'add on'.. cat bilik.. haha.. bukubuku macam husband coached to childbirth.. ina may guide to childbirth.. AMANI.. kalau ikut betulbetul tanpe 'add on' mungkin dalam RM300 kot.. tapikan.. yang paling mahal dalam persediaan bersalin ni adelah ILMU.. takde bende ni.. memang tak berjaye la.. siap dah satu entry untuk jawan soalan eida.. ok.. nanti kite sambung lagi..

11 comments:

Aty_Fared said...

series beranak kat rumah..??!!! share plsssssssss..... kagum sangat ni...

Sheila Salim said...

assalamualaikum fifi. bestnya. teringin nak bersalin dlm air. heee maybe anal kedua kot... hihiii

Zana Adieyza said...

wah, jarang dengar kat Malaysia beranak dalam air ni.. selalu kat luar negara jer kan..

apapun, tahniah yer dear.. :)

Kopiolimauice said...

waa..... mmng 1st time dengar pengalaman mcm ni...

Nafira usof said...

huisshhh.. sesimple itu jer ye~
alhamdulillah.. semua dh selamat kan~

::EIDA:: said...

erk erk erk kat rumah jeee? ida ingtkan dekat hospital mane mane yg ade pool ke hape ke kan. hikhikhik. wow jimat!

pastu kan, masa teran teran , ada lah doktor kat sebelah ehh? xperlu kene report dekat mane mane ke kalau nk bersalin dalam air ni? sendiri sendiri buat je ehh?

#sorrykalaubanyaksoalanida,aiiskagumuknowHEHE

::EIDA:: said...

erk erk erk kat rumah jeee? ida ingtkan dekat hospital mane mane yg ade pool ke hape ke kan. hikhikhik. wow jimat!

pastu kan, masa teran teran , ada lah doktor kat sebelah ehh? xperlu kene report dekat mane mane ke kalau nk bersalin dalam air ni? sendiri sendiri buat je ehh?

#sorrykalaubanyaksoalanida,aiiskagumuknowHEHE

Kakzakie said...

Oh... di rumah sendiri kisahnya. Betullah kata fifi kena ada ilmu itu yg penting..

Alhamdulillah dah selamat pun.

Julia Johari said...

Hebattttttttttttttt!
Sekalung penghargaan utk fifi...mana ada blogger lain julia tgk yg berani bersalin dengan persiapan cantik2 dlm bilik bersalin di dalam rumah...hebattttttttt

Mimi Azirah said...

serius bersalin kt rumah??mse bersalin kt rumah tuh ade doktor x??mse nak dekat dekat bslin tuh memg kol doktor n dia dtg pantau ke mcm mne...eh byk tny lak..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Hebat la fifi.. jimat kos kan..=D

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...