Tuesday, August 27, 2013

kami ke perlis.. - part 1

assalamualaikum..

hari ini entry berisi ye.. ingat entry ni saye ade cakap raye ketige kami pergi bercuti? sebenarnye takde la bercuti sangat.. misi utame kami sebenarnye nak lengkapkan misi.. haha.. misi kami nak jejakkan kaki bersame (suami isteri)  ke semue negeri dekat malaysia ni.. negeri last negeri perlis.. memang kami tak pernah pergi bersame lagi.. mase bujang dulu pernah la pergi.. tapi tak kenal lagi kan.. jadi pergi asingasing tujuan pon asingasing..

kami bertolak pukul 12 tengah hari rasenye.. bertolak dari rumah PIL saye.. mulemule kami singgah ke bertam dulu.. untuk ambil periuk vision saye.. hihi.. tempah dari kawan yang kampung die dekat langkawi.. bile da sampai bertam baru kami decide nak ke perlis ke tak.. yela.. penat beraye tak habis lagi.. nak drive jauh la jugak.. dengan jammed lagi.. akhirnye kami pon buat keputusan untuk ke perlis..

bertolak dari bertam dekat pukul empat la jugak.. sampai perlis dekat pukul 7.. memang kami redah je ke perlis.. nak duduk mane.. hotel mane semue kami tak tau lagi.. sampai je arau.. cari tempat sembayang.. da settle.. fikir nak ke kangar ke stay arau.. nak call kawan DH yang duduk kangar missing in action pulak.. call handphone tutup.. lepas da fikirfikir kami decide tidur dekat kangar.. naik la atas lagi sampai ke kangar..

sampai kangar cari hotel.. macam biase la saye.. nak hotel murah je.. mane nak cari hotel murah reraye ni? bilik murah sure habis.. round punye round.. alhamdulillah.. lepas tige empat hotel kami dapat la hotel yang murah dan selese.. nanti saye review.. takkan la saye nak duduk hotel yang harge hampir RM200.. kami check in pon pukul tujuh lebih.. esok nak keluar awal.. sebab..

saye nak pergi wang kelian.. hahaha.. misi utame kot.. saye duduk aim periuk cap buaye yang enam ke tujuh beradik tu.. da. kalau nak ke wang kelian confirm la kene keluar awal.. seawal yang boleh untuk elak panaskan.. jadi memang bilik untuk tidur jela.. malam pulak saye decide nak ke jeti.. makan seafood dan cuci mate.. alhamdulillah.. semue seperti yang dirancang walaupon hampir terbabas.. alhamdulillah.. lengkap sudah misi kami.. lepas ni nak jelajah pulau pulak.. kalau di izinkan Allah.. cerite lagi? nanti sambung.. bye!~

6 comments:

dalila said...

wehh..beli vision??beli periuk??biar betik??aritu ckp kt aku..hahaha..kite ni dh jd mak budak mmg jiwa kt dapur je.. ;D

Nurul Aziz said...

bestnya.. jalan-jalan camtu.. adventure main redah je.. kitorang ni tak pernah kemana-mana lagi yang jauh-jauh, busuk-busuk kl jugak kitorang redah, boringgg dah.. huhuh..

Nafira usof said...

bagus jugak eh percutian cam tuh.. tak yah sibuk2 nak plan itu ini.. terjah jer.. hehehehe

J.Syazwana said...

saye suke ke Perlis.
aman and tak jem. haha.
kakak daya duduk sana dulu so everytime datang rumah die kompem pegi padang besar. hihi

nik ros said...

best nyer dapat jln2. nik sejak kerja ni dah susah dah nak jln2.

IbuNoey said...

bestnya dapat jalan-jalan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...