Tuesday, August 20, 2013

bile jumpe lampu lip lap lip lap..

assalamualaikum..

rasenye ni entry pendek kot sebab mood nak mengupdate masih ke laut.. tunggu weekend ni saye pergi laut.. kutip.. inshaAllah.. rasenye betul ke tak saye ke laut? tunggu ye.. hihi.. sebenarnye semalam saye BW ke blog kawankawan.. sekali dekat blog kak zura cerite tentang lampu lip lap lip lap ni.. 

hati, minda terus melayang teringat dekat ufairah.. bukan sebab rumah kami pon pasang lampu lip lap lip lap.. takde maknenye.. saye teringin jugak.. tapi takde mase.. ade jugak usha dekat giant nak beli.. DH pulak buat tak tau je.. hahaha.. bukan sebab taknak layan saye.. tapi sebab mase tu ufairah nangisnangis ngamuk.. jadi terkubur la niat saye nak berlip lap lip lap raye..

saye suke nak pasang sebab saye tau ufairah mesti excited.. hati die mesti girang gembire.. saye tau la sebab saye ibu die.. hahaha.. kan mase nak raye hari tu banyak rumah pasang lampu lip lap lip lap ni.. macam rumah k.zura.. bile ufairah nampak je lampu ni.. terus ufairah tunjuk.. muke excited sangat cakap cantiknyeee..  kalau nak g rumah BS pon ade satu rumah pasang lampu lip lap lip lap ni.. tiap kali lalu.. dari jauh da bising tunjuk..  cantiknyeee...

lagi satu kan.. bile ufairah menagis ke.. kalau dalam kerete la.. cepatcepat saye doa dalam hati.. bagi la jumpe rumah or kedai yang pasang lampu lip lap lip lap ni.. mesti ufairah akan berenti nangis dan sebut..  cantiknyeeee..  kan betul saye cakap yang ufairah akan happy bile nampak lampu lip lap lip lap tu.. cume saye tak berkesempatan nak gantung depan rumah..

notatangan        > gambar muke excited ufairah takde.. susah nak tangkap sebab bile excited ufairah akan lompatlompat.. cute!~ oppsss terpuji anak sendiri..

8 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Budak kecil kan..benda warna warni diorg suka tgk..yg beso cam saya pun suka tgk,hik3

Nurul Aziz said...

hehe sy kalau dalam kereta bila anak merengek selalunya akan cakap 'ayra ayra cepat tengok tu.. ada belon, eh ada ball jugak'.. buat suara terpaling excited.. haha padahal takdepun.. kesian je budak tu muka blur-blur mencari. suami lak selalu cakap tak baik tipu anak.. adess tipu sunatttttt hukhuk.

Cik Puan Rara said...

hahahahaha xpe.sape lg nk puji kalo bukan mak sendiri.eh bukan ufairah.rara pon suka tgk lampu liplapliplap taw.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi. sheila pun tak sempat nak beli lampu lip lap. tumpang ceria bila mak pasang kat rumahnya. hehehee :)

D Yatie said...

arissa ada ker tak jumpa lampu lip lap eh? haahaha. tp yg pasti rumah sendri bertuah la nak ada. hahaha. rumah nek wan nek ki nya just lampu mentol kuning keliling rumah.:P

dear xila said...

sy yg besau ni pon teruja kihkih

IbuNoey said...

sama je dgn AniqFiras..excited tgk lampu lip lap..
tapi bila dah pasang kat rumah,pandang pun tak..hehe..

izzah said...

hannan xberminat pun kalau tunjuk lampu2 ni...jenuh tunjuk esp kalau dia tgh merengek2 or melasak dalam kereta...dia lg excited kalau jumpa 'cat'..hehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...