Friday, August 23, 2013

kisah selipar..

assalamualaikum..

salam jumaat.. semalam saye tak up entry sebab mood masih jauh ke laut.. hari ni pon actually. tapi takpe.. saye try even pendek.. kalau panjang pon korang bosan nak bace kan.. rabu lepas saye nak bawa ufairah ke taman.. tapi sayang hujan.. decide ke tesco.. bagi main mainan syiling seringgit tu.. jadi la.. tu pon die happy..

bile lalu kedai kasut terase teringin nak belikan ufairah selipar.. tengok comel je seorang lagi kawan ufairah pakai selipar.. ufairah takde selipar lagi.. selame ni kami belikan kasut tutup penuh.. sport shoes atau sandal.. jadi saye pon belikan la selipar.. beli size besar.. hahaha.. besar sikit je.. beli ngamngam takut sakit pulak kakinye..

da beli tu saye terus bukak sandal ufairah gantikan dengan selipar.. memule elok je ufairah jalan.. lepas tu tercabut sebelah.. saye pon berenti la kejap pakaikan la selipar tu balik.. lepas tu jalan balik macam biase.. tercabut lagi sebelah.. saye pon pakaikan balik.. jalan lagi tercabut lagi.. saye biarkan dulu.. tak lame lepas tu terbukak lagi satu.. kali akhir tercabut tu ufairah saje je buat..

ufairah ni bile tercabut sebelah die buat tak tau.. tercabut lagi satu pon buat tak tau.. da jalan dekat sepuluh tapak terus toleh belakang tunjuk tempat seliper tercabut.. saje la tu kan.. mase tu DH da kutip selipar ufairah.. terus saye cakap.. mane selipar? takde pon.. terus blur ufairah.. hahaha.. nakal ibu abah ufairah.. blur anak sekejap.. 

saye cakap dekat DH.. dukung la.. cepat sikit.. terus DH dukung.. memang nak cepat pon sebab nak kejar waktu berbuke.. DH puase enam.. elok diam je die kene dukung.. selipar da takde kan.. anakanak.. sangat comel gelagat kamu.. ibu abah sayang sangat dekat kamu.. moge menjadi anak yang solehah.. yang cintakan Allah dan rindukan RasulAllah.. amin..


sory terpanjang!~ hihi..

12 comments:

D Yatie said...

Hehehe. Anak2 ni mmg mencuit hati kite kan fi?

Nafira usof said...

hehehe.. comel~

tengok wajah anak tido rasa tenang jer kan~

Nurul Aziz said...

baru nak belajar tu yang asyik tertangal je tu.. lama-lama nanti boleh la dah pakai selipar biasa.. :) hehe..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

budak2 mmg selalu tercabut selipar nya.. leceh nak betulkan. hehe

IbuNoey said...

dapat bayangkan gelagat dia..comel sangat..

zarena heeney said...

mak ena dulu tau tak dia buat apa
ena belikan selipar utk umar
pastu asyik tercabut jea
last2 kan mak ena letak getak belakang selipar tu
pastu bila pakai selipar tak tanggal lg
hehehehehhe

Tinta Lana said...

Salam.

Dak kecik kat umah saya ni plak..ok je bila pkai selipar..tpi bila bejalan tu, asyik nak tersadung kedepan je.

Jalannya dah tetap..cuma dia tak biasa lagi agaknya..

MaMa Rey said...

hehehe..comelnya..baru belajar tu..mula2 tak biasa nanti lama2 tak tercabut lagi hehe..

izan mama mia said...

br nak belajar pakai..mmg sll tercabut..nnt dia makin pandai dah tak payah dukung dah..hihi

ros_reeza said...

Selamat hari raya Aidilfiri kak Fifi :)
Baru sempat ke sini.. Ros cuti lama.. hee..
Ros mohon maaf kalau ada tersalah ye pada kak Fifi sepanjang kita kenal :)

izzah said...

sama la kita fifi..sy pun suka belikan hannan kasut bertutup...cuma baru ni je abi dia belikan selipar untuk hannan..tu pun jadi macam ufairah jgk...asyik tercabut je sebelah bila pakai...huhu....

Jumria Alimuddin said...

salam...
sweet...ble imagine gelagat dia...msti cute...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...