Monday, April 20, 2015

langkawi 2015 - part 5 - taman agro teknologi langkawi ( MARDI )

assalamualaikum..

jom sambung entry langkawi.. harap sempat habis sebelum hujung minggu ni.. kalau tak mesti bertangguh.. hujung minggu ni nak ke tempat lain dah.. balik dari buffalo farm.. kebetulan minyak kerete liplap liplap.. cuak la sebab kat tempat orang.. sewe kerete dengan abang zamri ni best.. minyak 2 bar kot.. tu malas nak isi dulu.. haha.. kat mane nak contact abang zamri? kat sini..

jadi kami patah balik ke padang matsirat isi minyak.. terus cari makan dekat sane.. jumpe satu kedai best.. banyak sangat makanan die.. lauklauk.. air cedok sendiri.. ramai orang.. tapi sayang.. fifi tak sempat nak ambik koordinat.. sorry korang..

habis makan.. ke mana kami? kami ke MARDI langkawi.. kali kedua kot.. haha.. suke datang MARDI ni sebab dapat makan buah free.. dapat naik lori.. mase datang kali pertama dengan ufairah.. ufairah kecil lagi.. sekarang ufairah dah besar.. jadi boleh la ufairah kenal buah.. kenal pokok..

ufairah excited sangat naik lori.. dapat belalang dari daun kelapa.. dapat gelang.. memang satu benda baru untuk untuk ufairah.. cuma kami datang tengah hari.. panas sikit la.. kebetulan masa kami datang MARDI ade buat construction.. jadi tak semue tempat kami berhenti.. mase pertama kali.. berenti dekat bahagian nenas.. pokok kelapa.. kali ni takde.. sikit je berenti.. tapi tetap berbaloi dan kami happy..

malas nak cerita detail.. kalau nak tahu lagi.. boleh bace dekat entry ni,, kali pertama kami ke MARDI.. sebab aktiviti die berenti tengok pokok.. tengok buah.. tangkap gambar dengan nangka.. nanti saya paste banyakbanyak gambar kat bawah ni.. mesti korang boleh bayang apa kami buat dekat taman agro teknologi ni..

saya snap dekat kaunter 
sebelum tour kami pergi tandas dulu.. 
lori yang akan bawa kami jalan.. 
dalam lori.. kami duduk paling depan.. 
buah 1st trip.. 
bace doa dulu sebelum makan.. 
belalang dan cincin yang tour guide kami buat dan beri.. 
besar sangat belimbing ufairah.. 
sesi tangkap gambar macam ni memang tour guide akan buat.. 
buffet buah.. 
tempat makan.. mase pertama kali datang takde lagi.. makan dekat kerusi je.. 
lepas makan sebelum sambung tour.. 
i love my mr. jack.. 
miss. jack junior.. 
ufairah dapat gelang.. mase tengok gambar ni saye sedih.. bersih muka ufairah.. :(
tour guide tengah pasang gelang dekat anak foreigner.. 
ufairah dekat ladang anggur 
kami pergi musim panas.. banyak anggur rosak.. 
senarai musim buah mengikut bulan..

7 comments:

Kopiolimauice said...

best nye naik lori tu..sedap nye dpt mkn buah2 segar ek...

Julia Johari said...

Yeyyy mardi langkawi leh makan buah best yer...mcm tau2 je bulan 8 ju nak ke langkawi weee

Sanisah eeiyss said...

wah... menariknya kat situ (^___^)

SweetLikeWhat said...

bestnyee..rindu langkawi..last pergi belum ada hannah lagi

Khai♥Rin : anies said...

kalau sy dtg nk mkn bufet buah je ;-)

dalila said...

haaa..tempat ni wajib pegi nnt..sbb danish mmg suke mkn buah..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
ish3
ni lagi satu
fifi ni baguih laaaaaaaaa
pi semua tempat3 yang unik
akak ni sebelom g Lankawi gigih berminggu2 google tempat2 menarik tau3
tak pernah baca tempat cam fifi pergi tau3
sob3

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...