Tuesday, April 14, 2015

langkawi 2015 - part 2 - kereta sewa murah langkawi..

assalamualaikum..

niat awalawal lagi nak update blog.. sampai office.. buat bende lain dulu.. terleka sampai petang.. tau saye buat ape? saye buat photobook.. yang 6 x 6inci je pon.. tapi 40pages.. hazab jugak nak siapkan.. tapi kalau tak buat macam ni.. hilang mcam tu je gambar.. kalau simpan dalam fon pon.. bukan kite belek.. same jugak PC.. bile ade hard copy.. memang kerje membelek jela kan.. sampai hancur..

saye ni azam kuat sangat.. nak habiskan entry langkawi ni sebelum hujung bulan.. sebabnye.. hujung bulan ni ade destinasi baru untuk saye.. yehaaaa.. tapi kali ni event agak besar sebab kami sewe 14 seater urvan.. bab tu nanti saye cerita.. macam mane percutian kami 4 beranak jadi berbelas orang..

alhamdulillah.. kami mendarat dengan selamat di airport langkawi.. masalah terbesar waktu itu adalah kereta sewa.. maklumlah.. kami taknak booked kan.. mahai.. jadi kite selamber turun airport jalan keluar.. dengan yakin ok.. 

selalunye.. kalau dekat airport.. korang keluar mesti ade bisik.. 'bang.. nak sewe kerete?' dekat suami la.. kalau dekat saye.. takkan la die panggil saye abang.. suami balas 'kereta apa..' deal punye deal.. dapat lah myvi sebiji..dengan harga RM70 ke RM80 semalam.. lupe.. tapi percayelah.. dengan cara ni la kami buat bile datang langkawi..  

harga kereta yang kami dapat lagi murah dari call call cari no kat internet.. mane taknye.. mase call tanye harga kereta sewe kan.. kami minta viva je.. sebab berempatkan.. kami dapat rm90 semalam.. ok.. downgrade lagi.. minta wira.. same.. RM90 semalam.. manual pulak tu untuk duadua kereta.. jadi taknak bazir duit dekat sewe kereta.. kami selamber redah.. macam kami pergi sebelum ni..

bulan 8 tahun lepas kami pergi langkawi.. first time by ferry.. ya Allah.. kami sewe viva.. manual.. buruk.. RM110 kot.. tu kami deal dekat terminal ferry kuala perlis.. selamat deal sehari je.. sebab raye kan.. konon takut takde kerete sewe.. alhamdulillah.. hari kedua kami dapat sewa avanza RM50 sehari.. haha.. yang avanza RM50 tu.. nanti saye cerite mane dapat.. jangan la korang deal selain dari jeti langkawi atau airport langkawi.. bazir duit.. beze RM10 ke RM30 kot sehari.. kalau 3 hari.. darab la.. kalau RM20 beze.. tak RM60?

tapi saye pon satu.. tiaptiap tahun pergi langkawi.. 6 kali dalammase 5 tahun.. tak pernah sewe kerete dengan orang yang same.. hahaha.. sebab ape? asyik hilang je number sewe kereta langkawi.. tapi kali ni.. saya berazam untuk simpan ketatketat number kereta sewa langkawi yang murah.. alhamdulillah berjaya..

lepas ni.. korang tak payah tiru care saye.. selamber turun flight tunggu orang tegur.. sebab saye dah ambilkan kad abang kereta sewa ni.. alhamdulillah.. kereta sewa langkawi murah.. servis tip top.. baik sangat.. memang sentiasa ada di airport.. korang call tanye dulu.. agak korang rase mahal.. korang tiru care saya.. turun flight tunggu orang tegur.. haha.. tapi back up no abang ni.. in case takde orang tegur korang.. hahaha.. ok.. ni no abang tu..

abang zamri

sampai di sini saja karangan saya.. sebab saye nak sambung pam susu untuk ulwan.. inshaAllah.. esok saya akan update tentang langkawi lagi.. chaiyok2 fifi..

5 comments:

Kakzakie said...

Fifi ni buat kakak suspenlah. Nak tahu cerita selanjutnya tapi habis sampai sewa kereta aje:)

Raihanah Ahmad said...

langkawi best juga kalau pi becuti.. yg bestnya dpt shopping coklat murah2.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
he3
haaaaaa
kali ni save no keta sewa dlm blog teruih
baru tak hilang he3

Julia Johari said...

Julia selalu buat cara cm ni fifi, selamber badak turun sabah ke, turun hatyai ke selamber muka perasan terbaik buat dek tak tempah kereta...harap ada orang hai hai kt kita hahahhahahha ingat julia sorang je gitu...fifi pun ye...eh murah la rates tu...patutlah book online macam mahal je...bila turun padang deal sampai lumat dpt rege gitu perghhhhhhh....nak save nombor ni...tp still lagi harap ada orang hi hi bulan lapan mendarat dilangkawi ahahhahaha

dalila said...

in sha Allah bulan 9 nnt aku pegi aku try redah camtu..tp aku amik jgk no abg ni..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...