Thursday, April 23, 2015

langkawi 2015 - part 7 - dinner at holiday villa..

assalamualaikum..

sambungan dari entry sebelum ni.. entry sebelum ni kami pergi muzium 3D.. puas tangkap gambar.. penat sangat.. rase nak balik bilik dan tidur.. plan nak lepak tepi pantai.. pergi kolam.. ditangguhkan.. lagi pon kami sampai hotel dah nak maghrib.. niat jamak akhir siapsiap.. tapi kami tak boleh balik bilik lagi.. sebab..

saye dah janji dengan suami saye.. saye nak dinner dengan die.. konen nak candle light tepi pantai.. survey punye survey.. tak jumpe tempat yang menarik minat di hati.. jadi keputusan yang saye buat.. dinner dekat hotel je.. 


tengok banner dekat atas ni macam menarik je.. saya call hotel.. tanyetanye.. rase ok la kot.. tapi mase kami datang.. kebetulan valentine.. memang ade buat fine dining.. memang menarik.. memang saye suke.. tapi 50-50 kot.. mane tak 50-50.. rase macam huru hare je nak fine dining dengan sorang toddler dan sorang infant.. haha..

jadi kami pilih BBQ buffet.. tapi dekat restoran lagenda.. under hotel ni.. boleh la.. not bad.. tak mahal sangat.. rasenye dalam RM75 ke RM85.. tapi ni sebelum GST tau.. total RM100++.. tapikan.. macam ade salah paham sikit mase nak bayar.. sebab staff tu cakap.. kalau kite gov under JPM.. akan dapat 20% discount.. saye sendiri tak paham ape maksud bawah JPM tu.. bukan semue gov bawah JPM ke? malas nak ambik kire.. bayar je total tanpa 20% disc tu..

makanan dekat sane not bad.. boleh la nak makan.. tapi saya tak enjoy the food sangat.. sangat penat plus nak melayan dua anak.. syukur sangat tak pilih fine dining.. inshaAllah satu masa nanti.. ade banyak seafood.. ikan.. udang.. sotong.. ketam.. ade nasi goreng jugak rasenye.. pizza.. spaghetti.. salad.. desert die pon superb.. cume variety of food die kurang sikit la..

tak tau nak terang macam mane.. sebab.. saye fikir... datang.. makan.. balik.. tapi alaala candle light jugak la.. sebab ade lilin atas meje.. hehe.. alhamdulillah.. seronok sangat anniversary ke  lima kami.. dengan kehadiran dua orang cahaya mata.. moga yang masih menanti akan cepatcepat dapat baby.. jom tengok gambar makanan..

 salad.. 
fruit salad and cheese.. 
pizza 
udang dan seabass.. 
pinggan saye.. 
meja sebelah kami.. ade lilin kecik kan.. kan? hehe.. 
desert.. i love desert..

tak semue gambar makanan saya snap.. penat dah snap gambar kat muzium 3D..

10 comments:

Kopiolimauice said...

dlm x bnyk pilihan tu penuh gak pinggan hihihi ;p

SweetLikeWhat said...

sedapnye makanan....lapar ni tak lunch lagi..hihi

Julia Johari said...

Wahhhhhhhh best betul tgk BBQ dinner fifi...nikmatnya...hmm ttg bayaran pun include GST ye...adoiiiiiiii

Aty_Fared said...

teringin giler nak pergi langkawi lagi.. besh.. plan nya sebelum beranak ni.. tapi sempat kah.. sobsobsob...

ANIM said...

tak terlewat utk kak wish happy 5th anniversary, fifi...
alololo...candle light lagi, so lomantik:-))

ros_reeza said...

Happy anniversary kak!
udang tu... Sedapnya. Hihi. Maklumlah feveret sendiri kan

IbuNoey said...

wah,merahnya makanan..

biasanya kalau bawa toddler,memang berkejar sikit la kan.tapi tetap puas hati.

dalila said...

meriahhh..ok la dpt mkn kt hotel tu..lg senang sebab korang dh penat..blk bilik trs tdo je..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
akak pun bercandle light bagai kat langkawi jugak he3
sonok3
p/s : bertingkek2 udang uols yer he3

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, bestnya. saing2 je kita kat langkawi hehehe. sedapnya buffet terliur sheila :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...