Wednesday, April 15, 2015

langkawi 2015 - part 3.. rumah perangianan persekutuan langkawi..( RPP langkawi )

assalamualaikum..

kite sambung cerita langkawi lagi.. nak habiskan cepatcepat cerita langkawi.. cerita bulan februari 2015 kot.. sekarang dah april.. entry lepas.. entry kereta sewa je.. sori kak zakie.. masalah besar cuma masalah takde keretasewe je.. tapi da banyak kali buat macam tu.. ni nak cerita tentang penginapan kami..

alhamdulillah.. dah dua kali menginap di rumah peranginan persekutuan langkawi under holiday villa.. kali pertama dalam pantang.. ulwan pulak baru 21 hari mase tu.. memang tak boleh renyahrenyah tangkap gambar semue.. jadi kali kedua ni boleh balas dendam.. kami sampai bilik.. lepas check in semua dalam 830 mlm.. ufairah dah seronok.. 'ibu hotel.. bestnye tidur hotel' macam biase.. suami tahan la.. ibu nak gambar dulu..

kali ni suami upgrade bilik.. kali pertama pergi ambil bilik yang RM50+.. kali kedua ambil bilik yang RM70+.. saje.. bezanya.. yang RM50+ ade kerusi ukir.. yang RM70+ ade day bed.. selesa ada day bed la.. walaupon ufairah taknak tidur situ.. jadi tempat lepak kami.. kene pulak bilik kami ground floor.. memang syok habis.. tengok garden view.. kalau mate pandang jauh sikit nampak laut..

dalam bilik ade dua katil single yang digabungkan.. luas la.. muat untuk kami berempat.. dua orang share satu katil.. mase tangkap gambar saya tak berani buka sliding door.. baru sampaikan.. tapi cantik view kat situ.. nanti saya tepek gambar kat entry lain.. sebab alaala garden RPP ni.. jadi ade la nyamuk 2 3 ekor.. tapi jangan risau.. derang sediakan ubat nyamuk.. sepanjang dekat sane.. saya pasang.. alhamdulillah.. selamat dari nyamuk..

dua katil single yang digabungkan dengan day bed..
jarak antara katil dengan TV..
meja solek.. dan bawah TV tu ada mini bar..
gambar dari tepi TV.. nampak kaki ufairah dah ready..
yeay.. kite lenjan!!
gambar dari sliding door ke pintu masuk.. lapang bilik die..

alhamdulillah.. penjawat awam boleh book untuk duduk sini dengan harga kurang dari seratus.. jiran kami minah saleh.. rase rate biase RM300++ kot.. kalau nak booked.. boleh booked di BPH.. tapi kene cepat.. sebab asal release date je.. terus sold out.. kekadang rase macam rebut tiket air asia..

kemudahan dalam bilik sama macam bilikbilik lain.. ade toiletries.. towel.. coffee making facilities.. same je kot macam orang lain.. cume bilik minah saleh sebelah kami dapat news paper.. bilik kami nan hado.. tak payah nak demand lebihlebih la sebab bayar pon RM70+ je.. hehe.. tapi berbaloi dengan apa yang kami bayar..

toiletries..
bilik air.. takde bath tub.. takpe.. kolam luas..
shower..

sebenarnya.. duduk sini yang seronoknya.. kemudahan luar bilik.. nanti saya buat entry lain la.. ada macammacam.. pool pon ade 3  type tau.. tapi saya dapat pergi 1 pool je.. dan dekat hotel ni ade kejadian yang mendebarkan.. kenangan pahit kot bagi kami sekeluarga.. nanti saya cerita ye.. korang.. percutian kali ini memang kami plan nak santaisantai.. dan hotel ni memang menepati citarasa kami.. kalau datang lepak hotel saje pon best.. tetambah yang ade anak kecil.. nanti saya share persekitaran hotel.. rindu pulak nak lepak sini..

10 comments:

::EIDA:: said...

RM70 je umah langkawi ni? murah!!!! ida tahu kewujudan rpp ni tapi tak pernah testt sokmo konon nak tido kat hotel jekk puii hHHAHA next time leh try. ehh next time? ;p

ayu Ismail said...

banyak kali tengok...asyik penuh je...x pernah berpeluanv hehe

ayu Ismail said...

banyak kali tengok...asyik penuh je...x pernah berpeluanv hehe

Kopiolimauice said...

murah nye cantik gak bilik nye...hihihi siap tahan ank ye sbb ibu nk amek gambo huhuhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
entry ni akak dah katam
cecepat up next entry :)

nik ros said...

murahnya hotel. bestnyer. teringin nak ke langkawi lagi

ANIM said...

seronoknya ufairah...
sat lagilah tunggu adik ulwan besar..
boleh sama2 lompat ya..

dalila said...

ehh..ehhh..bkn ni blk yg 55 ke?sebab aku aritu 55 ade sofa bed tu..sebijik cmni la blk die..

Julia Johari said...

Murah gilaaaa rates dia dengan keluasan bilik mcm ni...hebat RPP...rasa macam nak book sini la...TQ fifi

Anonymous said...

dah try dlm smnggu ni tp xleh bukak pn dia punya laman web

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...