Tuesday, April 21, 2015

langkawi 2015 - part 6 - muzium 3D

assalamualaikum..


muntahlah korang tengok gambar!~

cerita langkawi lagi.. rasenye sempat kot habiskan sebelum weekend ni.. hari petama.. pagi pergi ke buffalo farm.. lepas lunch pergi mardi.. perancangan seterusnya.. balik hotel dan bawak anak ke pantai dan swimming pool.. bile ade anak ni.. bab jalanjalan memang saya kurangkan.. banyak lepaklepak.. kate percutian santai..

dalam perjalanan balik ke hotel.. tibatiba dapat wasap dari kakak angkat saya.. die memang duduk langkawi.. suami orang langkawi.. wasap die memang buat saye tak keruan.. memang niat saya nak ke sana nak ke muzium 3D.. tapi saya rancang nak pergi pagi.. tak penat sangat.. lagi pon.. kalau pergi petang mesti tak sempat bawak anak lepaklepak..

masalahnye sekarang ni.. wasap tu bergambar.. dan katakata dalam gambar tu buat saya rase macam.. kalau tak pergi rugi ni,. kalau pergi pon rugi.. sebab dah petang sangat.. nanti kene datang balik untuk cable car.. tak sempat nak buat dua aktiviti sekali gus.. ok ni gambar yang di wasap tu..


percuma untuk perempuan!!! tak ke korang rase macam.. eh.. eh.. percuma.. macam rugi je tak pergi.. lastlast.. pikir punye pikir.. kami pon pergi.. haha.. katenye sebab woman day.. hari tu 14 februari 2015.. hari kenduri rumah perempuam.. anniversary kami.. 13 februari kami nikah!~

mase beli tiket tu saye tanye la.. ramai tak kat dalam.. macam biase la jawapan budakbudak kaunter tu.. ramai.. standard la.. bende free.. siape yang tak nak.. typical malaysian.. hahaha.. memang ramai kat dalam.. nak bergambar pon kene beratur.. saya bayangkan tempat tu kecik.. jadi saya banyak habiskan masa dekat 2 room yang pertama.. tunggu turn.. berkejar dengan anakanak..

tengok.. nak tunggu kosong tempat ni.. memang tak la..

korang.. kene ingat pesan saye.. gambar dalam ni terlalu banyak.. kalau boleh simpan tenaga untuk bergambar sampai ke hujung.. macam saya.. bila dah lastlast.. dah tak larat.. anakanak pon macam penat.. padahal gambar lastlast pon cantik.. memang terasa rugi.. kene pulak dekat 2 room yang pertama ramai orang.. kalau saya tau.. saya pergi tempat lain dulu dan patah balik.. agaknye derang pon saye.. ingat tempat ni kecik..

tiket masuk sini sorang RM30.. kalau tak ramai orang berbaloi la kot pergi.. bawak camera canggih sikit.. kalau ramai.. pergi due orang.. RM60.. macam tak berbaloi.. itu pendapat saye la.. tapi korang kene ingat.. dalam ni sangatsangat luas.. macammacam kawasan ade.. sediakan tenaga untuk pergi..  saya yang malasmalas nak ambik gambar mase lastlast pon dekat 400 gambar.. dekat dalam muzium ni je tau.. kalau rajin mau beribu.. dah.. jom tengok gambar terpilih.. 











penat suruh ufairah bergaye.. 
ni kebetulan kot ufairah bergaye macam tu.. 

mu baby panda!~ 
ufaiarah bile tengok gambar ni.. 'ibu.. kenape kakak masuk dalam botol..' 



muke ufairah sebek.. kene marah..  
ini pon kebetulan ufairah bergaye macam tu.. 



candid.. ntah siape punye beg plastik la tu.. 
pijak paku tu.. 






dah.. jom balik.. kesimpulannya.. sangat memenatkan tangkap gambar.. tak masuk bagi arahan dekat toddler.. tak masuk bab nak layan kerenah toddler.. ambik gambar banyak salah angel.. rase macam kene repeat lagi.. tapi tunggu lah!~

9 comments:

Khai♥Rin : anies said...

pd sy yg ni plg murah. kalau banding yg kt i-city (kalu x silap) lg mahal. lukisan pun x de laa best sgt... ;-)

Kopiolimauice said...

seyesss semua nya cantik2 tapi mahal gak ye tiket nk masuk tu...

SweetLikeWhat said...

wei lawa2 lah gambar..comei gila aksi dua beradik tu..kakak paling win kat pokok buluh..nampak real..haha

Julia Johari said...

Arghhhhhhhhhh seronok yer dpt tiket free utk womens day rezeki sgt ni...tak sabar nk masuk sini nanti bulan 8...tp xnak amik gambar...nak suh asben amik gambar hahahhahahhaha leh gitu...best betul...kena menabung puas2 ni...TQ fi

Pstttt Ufairah semakin bijak bergambar...pandaiii

ANIM said...

ada modal untuk ikut cik abe kak kalau dia kena kerja sini lagi..haha
selalu malas nak ikut sebab rasanya satu pulau tu kami dah ronda...
muzium 3D ni tak pernah p lagi..hihi

IbuNoey said...

wah,seronoknya tengok.teringin pula rasanya.boleh tahan banyak gak ye.memang boleh beribu-ribu gambar jadinya.

dalila said...

wahhhh..bestnyeee..
nk pegi..nk pegiii

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
alaaaaaaaaa
kenapa akak tak tau pun tempat ni
sob3
ni yang wajib nak repeat langkawi niiiiiiiiiiiiiii

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. tak sempat nak singgah muzium 3d ni. heee gempak2 gambar korang ~~~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...