Wednesday, April 8, 2015

bila anak lain jantina bercerita tentang kemaluan..

assalamualaikum..

lebih dari separuh hari saye berblogwalking.. lame sangat tak berblogwalking.. itu pon masih ade blog yang tertinggal.. style saye berblogwalking.. selagi tak jumpe entry terakhir yang saye bace dulu.. selagi tu la saye bace.. sampai dah tak larat sangat atau tak jumpe baru surrender.. tapi nanti saya pasti akan datang kembali untuk baca apa yang terlepas tu.. haha.. sekali lepak kat blog orang.. 2 3 jam..

penat berjalan.. lenguh kakikaki.. takdak kopi pon kat blog hampa (read : hangpa).. haha.. ni entry ringkas.. entry tentang dua beradik HUZ.. sebab penat jalan kan.. kaki lenguh.. taip pon kene sikit.. nanti jari pulak lenguh.. tak manis macam jari kak jari manis.. hakhakhak..

kejadian belaku di melaka.. bulan februari atau mac 2015 rasanya.. suami mandikan HUZ.. jadi duadua bogel.. haha.. biase la budak 3 tahun dengan setahun.. bogel jela kan.. jadi jom bace perbualan abah dan anak.. tentunya ufairah.. sebab ulwan pandai.. aahhh aahh.. ehhh.. je..

abah : ufairah.. ni ape? (sambil tunjuk ehemehem ulwan)
ufairah : tu elephant baby la abah..
abah : elephant kakak mane?
ufairah : takde.. cabut abah.. nanti kite beli lain ye..

wakakakaka.. gelak guling dengar suami cerite.. siap suruh beli lain.. sejak dari tu saye ajar.. kakak.. baby ade elephant.. kakak perempuan.. kakak ade bunge.. sampai sekarang bile saya cakap.. kakak.. baby boy ade elephant.. kakak ade ape? jawab ufairah.. ' kakak ade bunge..' sambil sengeh.. alhamdulillah.. ufairah dah faham.. bukan ape.. takut die mintak kite beli elephant die yang tercabut tu.. hehe

gambar januari 2015..

9 comments:

Julia Johari said...

Ya Allah, fifi ni sangat rajin orangnya...kopi eh? meh sini julia buatkan...hehehhe...terima kasih kerana suka baca entry berjemaah...sgt2 hargai

Jari Manis said...

ahahaha..ufairah..ufairah...lawak lah

Nurul Aziz said...

Hahaha!! Kang dia minx beli elephat dia naya je.. Aduiii

Khai♥Rin : anies said...

hahahaha mcm2 ya ;-)

Khai♥Rin : anies said...

#241

::EIDA:: said...

maceh datang blog ida komen habis haaa semua entryy hehehehhe..

eh kejap kejap. abah jawab cenggitu abah? khakhakhakkahahhhhh .... saboo jelaaaaaaaaaaa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
samaaaaaaaaaaala ngan akak
ni dok bayor utang BW yg ada dlm senarai akak tu dari hari senin tau3
dok tak abeh2 g :P
bertabah laaaaaaaa
P/S : akak ajor fayyadh panggil dia punya 'bebird', yang anak sedara perempuan akak pulak panggil 'bunga' he3

Rtp Farra Arisha said...

Hahaha so funny. Itu baru 1 soalan diberi, bayangkan if ada more than that! Tak habis nak gelak kot. ;)

dalila said...

wakakaka..aku pun sebenarnya xtau cmne nk bgtau danish cmne nk compare kan boy n gurl..aku klu blh xnk ajar dl sebab danish panggil 'punai' (hahaha)..pastu takut klu die nk bezakan nnt die tgk plak org lain punye nnt cmane?dh jadik gangguan seksual plak..hahaha..sebelum aku bsalin lg dh ade isu ni..last2 aku ajar die, boy rambut pendek, gurl rambut pjg..ok x?tp bile die tgk akak aku yg rambut pendek, die jd confuse..hahahahaha..tu blm lg die xtau nk jwb bile aku tny pakcik boy ke girl, sebab pakcik die botak..hahaha..aku pulak confuse blk cmne nk ajar die..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...