Tuesday, March 10, 2015

ulwan merangkak!!

assalamualaikum..

dalam duk cakapcakap ulwan skip merangkak.. semalam ulwan merangkak!!!! hahahaha.. die lupe kot yang die tak boleh merangkak.. die merangkak laju.. macam die menyusur tu.. takde rupe macam baby yang baru mule belajar merangkak..

takde macam teragakagak nak hulur kepale ke depan.. laju je menonong.. gambar? takde.. haha.. sebab mase tu ulwan nak merangkak kat saye.. kalau saye bangun.. confirm terstop aktiviti die tu.. dah tentutentu gambar pon takde.. tapi tu la sekali die merangkak.. haha.. 

lepas tu ape lagi.. die meniti dekat sofa.. hujung ke hujung.. tak tau la step ulwan ke mane.. dari meniarap.. menyusur terus duduk.. lepas tu berdiri berpaut.. meniti kat bende.. last sekali merangkak.. lawak kot.. tak kesah la.. asal anak sihatkan.. 

ufairah pulak.. bile tengok adik merangkak ape lagi.. 'ibuibu.. kakak pon merangkak' taknak kalah.. hahaha.. layankan jela.. anakanak.. asal kamu bahagia..  ibu lagi bahagia.. jap lagi balik kerja nak tanye pengasuh.. ulwan merangkak ke tak..

tau umur ulwan berape? khamis ni ulwan setahun.. haha.. setahun baru nak merangkak.. tu pon lepas berdiri.. meniti pegang bende.. anakanak.. cerdik sungguh kamu.. soleh sungguh kamu.. juga kakak kamu.. solehah sungguh.. ibu sayang kamu berdua!~

si comel saye.. rinduuunye.. 
tengok.. salah sorang mesti spoil.. duedue kerje menggeram sesame sendiri..
ufairah tu tengah menggeram kat ulwan tu.. sampai terpejam matemate.. 
ha.. ni baru elok sikit..pakai flash.. sharp sikit.. kalau tak pakai flash.. confirm gegar..

8 comments:

LYAfrina said...

waa..congrats ulwan...

eyh..kak asya pom camni dulu, umur 1year.. lps dah blh mgesot..dia skip part merangkak tu.. siap blh berdiri n tatih.. bila dh nk boleh jln tu..tiba2 dia merangkak lak..hihi..

ros_reeza said...

Yeay dah merangkak ye sayang..alala. Elok je bergambar berdua tu kan

Ibu Zarith said...

yeay abg ulwan dah merangkak..zayra pon baru merangkak =)

Kakzakie said...

Bijak juga Ulwan. Kakak rasa bila rasa nak cepat itu yg tetiba minda dia mahu merangkak. Sebab nak memapah lambat kalau nak sampai ke pangkuan ibu. Bijak kan dia Fifi:)

nusha fasha said...

Ololooo comelnya dia.
.

Kopiolimauice said...

sat je dh besar ye..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
waaaaaaaaaaa
congratz ulwan :)

dalila said...

Bravo ulwan..nnt lari dl br jalan tau..hihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...