Thursday, March 19, 2015

langkawi 2015 - part 1..

assamualaikum..

tak tahu nak mule macam mana.. dalam hati nak menulis tentang bersalin ulwan.. lame sangat dah peram ni.. tapi inshaAllah.. saya ingat cerita tu.. kami pergi langkawi hari jumaat petang.. jadi pagi tu kami kerja dulu.. selalu kalau jalanjalannaik flight.. abah dengan ummi akan hantar ke airport.. kali ni kami pergi sendiri.. malas nak susahkan orang.. tambah pergi balik hari kerja..

boarding pass kami

saye dengan suami half day hari tu.. balik rumah.. suami pergi solat jumaat dulu.. saye siapsiap.. kemaskemas.. suami balik suami tolong kemas.. settle semue drive pergi putrajaya.. kami parking kereta dekat putrajaya dan naik ERL sampai KLIA 2.. jimat sikit parkingnye..
dekat putrajaya central..
dalam ERL

ulwan fisrt time naik ERL.. ufairah second time.. tapi kali ni ufairah dah besar.. paham sikit.. seronok la die dapat naik keretapi.. saye memang dah ready dari segi mental dan fizikal sebab ramai cakap KLIA 2 besar ya amat.. alhamdulillah.. sebab dah ready.. tak terase besar.. hehe.. cume waktu balik.. nak ambik beg.. terase jauh ya amat.. haha..

kami nak jugak gambar dekat sign KLIA 2 ni..
tengah tunggu nak boarding..
saye nak naik kapal terbang ni..
kami dalam flight sebelum take off..

perjalan pergi.. alhamdulillah.. smooth sangat.. tapi dalam hati risau sebab kami takde kereta sewa lagi.. hahaha.. mane nak korek kerete sampai sane.. dah lah kami sampai nak maghrib sebab boarding time 17.45.. moga Allah permudahkan.. nanti saye share.. bukan sebab taknak tempah.. tapi sebab mahal.. tanye dah ramai orang.. harge mahal.. kami try care ni.. alhamdulillah.. murah..

11 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, wahh bestnya. tak sabar nak bawa family pergi langkawi hehehhee

Ibu Zarith said...

Suke tgk ulwan, hehe.. Zarith dulu sampai sana baru carik kereta, sewa kat airport je huhu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
next entry please he3

::EIDA:: said...

fifiii... yes dah start citer langkawiiiiii heeeee

Kopiolimauice said...

luas ek ERL tu nmpk selesa..wahhh appy oliday ;p

IbuNoey said...

Ok..ni tak sabar nak tunggu citer seterusnya ni...nak tau macam mana perjalanan kat langkawai sebab IbuNoey tak pernah lagi pergi sana.

Memang rata-rata kata sewa kereta mahal kat sana.

Mizz ErMa said...

wah, bestnya p langkawi.. sy xsampai2 lg kat sana..igt nk p sabah hjg thn nie..xtau menjadi x plan tu hihi

Julia Johari said...

Fifi, seronok yer naik erl, julia tak pernah naik teringin nak naik sbb bulan 8 nanti julia pun akak ke langkawi 1 family...yeahhhhhhhhhh x sabar...cpt2 update ye

♥TheOnlyFarah♥ said...

Weee bestnya pi bercuti ke langkawi... Nnti cpt2 update na..;)

Jari Manis said...

woww...cuti2 langkawi...bestnya...

dalila said...

aku br nk bace entry ko ni..kene gi 1-1 dulu..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...