Friday, March 6, 2015

masakan ketam yang sedap di azrorasa, taiping

assalamualaikum..

awal bulan februari yang lepaskan ade cuti direct.. 1 februari hari wilayah.. bawak ke 2 februari.. 3 februari thaipusam.. jadi untuk tidak menambahkan lagi kesesakan jalan raya waktu raya cina.. saya dan suami sepakat.. balik kampung waktu tu.. lame sangat tak balikkampung.. selalu kami akan jalan awal pagi.. tapi hari tu terase macam nak jalan petang.. konon lame kat kampung..

da bincangbincang.. kami pon gerak petang jumaat.. balik dari kerja.. lepas pos barang customer.. kami teus balikkampung.. punyelah jem.. dari tol jalan duta.. dekat 8jam perjalan kami ke kampung.. balik kampung time raye pon tak lame macam ni.. memang pengalaman pertama.. alhamdulillah.. anakanak behave..

walaupon sampai kampung tengah malam.. pukul 2 pagi rasanya.. esoknya.. sabtu.. kami tetap berjalan.. haha.. sampai ke taiping kami jalan.. ini semue salah blogger yatie.. sebab die up entry ketam yang super duper sedap... terus terliur.. terus nak pergi..

menggeram je dengan adik..
kami bertiga.. nampak tenangkan..
buah hati saya..
sebelum pergi kami call dulu tuan punye kedai.. sebabnye.. tuan kedai akan masak satusatu.. bukan banyak sekali gus.. jadi.. bile kite order siapsiap.. datang terus makan.. tak payah tunggu lame.. kalau taklame kene tunggu.. ini menu makanan kedai azrorasa..

saye order ketam masak cili dua ekor.. kari sembilang seekor.. ikan sembilang goreng seekor.. tapi menu top dekat sini.. ketammasak cili dengan kari sembilang.. memang sedap.. memang kaw.. kecur air liur cerite weh.. haha..

kedai makan ni best.. sangat best.. tepi sungai.. ade buaian.. suasane kampung.. memang ufairah enjoy sangat.. environment die sangat tenang.. sebab dah order.. kami tak tunggu lame untuk makan.. bile sampai.. tangan ufairah laju je nak ambil.. tapi suami paham dah.. haha.. ambil gambar dulu.. nah layan gambar makanan die..
ketam masak cili..
kari sembilang..
makanan kami hari tu..
happy sangat ufairah main buai dekat sini.. puas kot..
kebetulan.. sangatsangat kebetulan.. ade pasangan suami isteri tengah makan.. si suami.. perempuan tu.. sebiji macam suami kawan baik saye.. care cakap.. suare.. memang sebiji.. ape lagi.. saye hello kawan baik saye.. memang betul sangkaan saye.. suami itu adelah kembar kawan baik saye punye suami.. paham tak? lastlast.. termelekat kami.. bersembang dekat 2 jam dekat sane.. dapat bekal satay lagi..

korang patut rase ketam masak cili die.. memang superb.. antare yang tersedap yang saye pernah makan.. tak puas kot.. kari sembilang memang pekat.. masakan alaala kampung.. terbaik jugak..ni saye bagi contact no kedai tu 058412004 atau 0135332253 atau 0135184479.. dan kedai azrorasa ni terletak di kampung matang gelugor taiping.. korang boleh call jugak untuk direction.. thanks yatie.. share tempat yang superb ni kat blog..

11 comments:

ros_reeza said...

Wah menarik ni.. Kari dia tu nampak sedap!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
ooohoiooooiiiiiiiiiiiiiiiii
nak lek tepen sob3 :P

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer..

DYatie ABakar said...

Hahaha. Rupanya itu kedai mak mentua kembar suami kepada kawan baik ku. Ewah! Nostalgia sangat kan? Hihihihi.

Btw, ku redha dengan kesalahan ini. Ewah! Hahaha.

Kopiolimauice said...

jauhhh nye klu dekat dh terjah ;)

IbuNoey said...

wah,menarik seyh ketam masak cili tu.terliur dah ni walaupun baru lepas makan tengahari.ahahaha.

::EIDA:: said...

sedapnya ketam! ida lama giler tak makan ketam since kawen dgn hubby dia allergik seafood huhuhu

Julia Johari said...

Azrorasa...phewitttttttttt ketam! Sedap sungguh!!!!!!!! ada no phone bagus review cm ni fifi...memudahkan orang yg nak singgah

Najib Ariyan said...

walaupun hakikatnya mengiklankan ketam tu... tapi sebagai peminat ikan saya lebih tertarik ikan sembilang kari tu... tak pernah lagi makan ikan sembilang masak kari... sedapnyaaaa....

LYAfrina said...

slurrppppp...
saya suka mkn ketam...
cuma habuannya..gatal hbs la telinga n hiodung

dalila said...

Makaiii sedapnyee...nnt blk kg aku nk try la..terliurr seyyyh

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...