Friday, March 13, 2015

SELAMAT HARI ULANGTAHUN YANG PERTAMA HAZIQ ULWAN..

assalmualaikum..

waktu saye menaip ni pukul 11pagi.. waktu ni.. setahun yang lepas.. saya ada dalam pool.. dalam pool untuk melahirkan ulwan.. Allah hu akbar.. sekejap je mase berlalu.. tak sangka ulwan dah setahun.. ade kawankawan gelar ulwan organic baby.. sebab..

ulwan lahir ke dunia tanpa sebarang ubat.. dan saya dan suami memilih untuk tidak memberikan sebarang suntikan imunisasi kepada ulwan.. ulwan juga.. sehingga ke saat ini.. tidak diberi makanan.. puree mahupun pejal.. 

selama setahun ini.. ulwan keluar dari perut ibu.. ulwan membesar hampir 3 kali ganda dari berat asal.. hanya dengan susu ibu.. Allah hu akbar.. alhamdulillah.. syukur.. Allah memberi peluang kepada saya untuk menyusukan ulwan sepenuhnya dengan susu ibu.. 

selamat hari lahir ulwan sayang.. selamat hari ulangtahun kelahiran baby organic ibu.. ibu sayang kamu.. ibu sayang kakak kamu.. ibu tak mengharapkan apaapa dari kamu.. cuma.. di dunia ini.. kejarlah akhirat.. jagalah kakak kamu.. kalau ada rezeki kamu ber adik.. jagalah adik kamu.. ibu sayang kamu.. sayang anakanak ibu.. sangatsangat..

sempena hari lahir kamu.. ibu buat no baked cheese cake semalam.. hari isnin ibu buat nutella cheese cake.. tapi semue kamu tak boleh makan.. takpe..susu ibu yang kamu minum tu memang dari kekkek yang ibu makan.. ibu pump susu.. susu tu dari kekkek yang ibu makan jugak.. lagi satu.. sudahsudah la growth sprout kamu tu.. kalih tahun.. hahaha.. bagi ibu relex sikit.. seminggu dah ni.. tapi lagi kesian dekat abah.. jage kamu tengahtengah malam.. ibu bantai tidur.. 

gambar last sebelum setahun..



13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum...
alhamdullilah fifi, syukur.. semoga dipermudahkan segala urusan kamu sekeluarga.. comel sangat ulwan dah besar..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
happy b'day ulwan
moga membesar dengan sehat & sentiasa dalam lindungan Allah AMIN
ghaser macam baru sangat baca kisah fifi lahirkan ulwan kan3

ros_reeza said...

Selamat ulangtahun kelahiran buat anak akak.. Alhamdulillah, dah setahun ye usianya.. Moga membesar menjadi anak yang membahagiakan ibu bapa ;)

Jari Manis said...

Selamat hari lahir buat ulwan yg pertama, semoga memesar dgn sihat. Ulwan sangat mirip muka abahnya

Ibu Zarith said...

Happy birthday ulwan.. Baby organic ye..sama macam Zayra ni bezanya Zayra baru 8 bulan hehe

nik ros said...

happy bday ulwan.moga jadi anak yg soleh

::EIDA:: said...

happy belated besday ulwan. mama ida kiss ciked~ heheheh

dalila said...

Amboii..kejamnye ibu tido abah yg jaga..hahaha..
hepi besday baby organic ulwan..semoga terus membesar dgn sihat dan lg tembam..haha..moga jd ank yg soleh :)

tiga lalat said...

Salam .Hee anak dah membesar gigi pun dah tumbuh.

syiela said...

selamat hari lahir sayang...moga membesar menjadi ank yg soleh

LYAfrina said...

alhamdulillah..
selamat hari lahir buat haziq..moga trs mbesar dgn sihat n bagaikan juara..amin

IbuNoey said...

Wah,baby organic dah setahun umurnya..in shaa Allah,doa2 ibu tu termakbul..seronok tengok keakraban ulwan dengan ufairah..

♥TheOnlyFarah♥ said...

Wahh sekejap jer dah setahun... Happy birthday ulwan sayang...semoga membesar menjadi anak yg membanggakan ibubapa yer... :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...