Friday, June 12, 2015

barbie doll cake..

assalamualaikum..

sebenarnye seronok sangat.. tak sabar sangat nak update tentang barbie doll ni.. tapi saya tetap sabar sebab asyik lupa snap gambar sijil menghadiri kursus 3D barbie doll cake ni.. dan sampai ke saat ini.. saya masih tak snap gambar barbie doll cake tu.. miahahaha.. lantak la.. nak cerita jugak tentang barbie doll cake ni..

alhamdulillah.. 26 mei 2015 saya ada menghadiri kursus membuat 3D barbie doll cake.. korang.. saya terpaksa ambil cuti tahunan untuk ke kursus ni.. moga berbaloi la cuti saya.. ikut hati.. saya nak mula aktif 'membakar' semula.. asyik tertangguh..

sekarang saya nak asah skill dulu.. berlatih harihari.. saya nak berlatih buat buttercream rose.. moga makin lembut la tangan ni.. dan bila dah mahir.. inshaAllah saya akan mula ambil tempahan.. dan harga pasti berpatutan.. saya nak kena buat buku resepi dulu.. cake mana yang orang suka.. yang stable.. doakan saya ya..

kelas yang saya join tu memang best.. cikgu banyak bagi teknikteknik buat cake dekat saya.. teknikteknik nak kenal jenisjenis 'pengacau' bahanbahan.. macammacam lah saya belajar.. inshaAllah saya akan practickan.. nak tengok cake saya? ade dekat bawah ni..





ufairah seronok tengok kek yang ibu buat.. 
barisan model..

9 comments:

Didie said...

Cute nyer cake..
Nak mkn pn syg..
Tp tgk post ni teringin nk mkn cake..huhu..

ANIM said...

Best..best..
Lpas ni bolehlah ufairah request barbie doll cake utk bitthday ufairah dia.

Ahmad Hasif said...

Waaa btl3 3d nie
Belajar dimana tu?

Jom join Segmen Terbaru Saya ini

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Blogwalking Sini..
Jombaca artikel baru saya

Travelog:Water RaftinG Di Sabah

SweetLikeWhat said...

alahai best best

Kopiolimauice said...

dlu sy penah keje kedai kek mmng best layan buat kek ni bleh asah skill seni ;)

Julia Johari said...

Teruja tgk kek gambar barbie doll...bagus fifi dptkan ilmu...esok senang buat biz from home...leh julia tempah hehehhe

Jari Manis said...

wahh...cantik da kemas...boleh tempah nih

Kakzakie said...

Ehh... cantiknya Fifi
Menarik betul. Bestnya:)

Khai♥Rin : anies said...

cantikkkk... sayang nak mkn ;-)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...