Tuesday, June 2, 2015

anak teruna saya.. haziq ulwan..

assalamualaikum..

minggu lepas dah cerita tentang ufairah.. jadi hari ni kena la berlaku adil.. bercerita tentang haziq ulwan.. satusatunya anak teruna saya buat masa sekarang.. alhamdulillh..  anak teruna saya masih extended exclusive breastfeed..  maksudnya.. sehinga hari ini... di usia 15bulan (tahun islam) ulwan masih kekal dengan air kencing sebagai najis ringan.. saya percaya.. pasti ada hikmah disebaliknya..

ulwan membesar bagaikan juara.. nanti korang tengok gambar ulwan dekat bawah.. macam baby dah makan.. walaupon tak berketak.. bulatbulat.. fizikal ulwan macam baby yang lain.. ulwan masih kekal dengan meniti.. hahaha.. masih tak lepas berjalan.. boleh ikut kakak ufairah.. lambat sikit berjalan.. gigi nak masuk 8 batang kot..

dari lahir.. sehingga kini.. susu ibu sahaja..

mulut ulwan? bising sangat! sangatsangat.. BS pon cakap.. ade potensi nak jadi becok macam ufairah.. suke ketawe.. dan suke sangat menangis!~ sangat manja.. ya Allah.. nak berpaut je.. tak boleh tinggal.. mungkin baby EEBF ni manje terlebih kot.. yela.. dari lahir dengan 'nenen' die saje..

ulwan dah tau mane nak cari ibu dengan abah bile ibu dengan abah jauh dari mata.. laju je meghala ke bilik.. dah pandai tunjuktunjuk.. mintak.. mulut bising.. dan pandai sangat memberontak bile tak dapat ape yang die nak.. walaupon ulwan EEBF.. ulwan sangat suke dengan cawan.. memang peminat cawan.. biar tak berisi.. asalkan cawan.. ulwan suke main cawan..

muke bajet comel.. buat orang geram!~

sekarang ulwan dah pandai main tolo car.. naik turun sendiri.. dan bile nampak phone.. mulut bising cakap hello.. sangatlah suka dengan air.. main air.. kalau mandi tu,.. sanggup menangis bile orang angkat naik dari air..

ulwan sangat sayang kakak ufairah.. bangun tidur.. usik kakak dulu.. ape pon.. mesti kakak dulu.. sebenarnye.. banyak sangat cerita tentang ulwan sampai tak tau nak cerita apa.. lagi satu.. ulwan pandai ekspress feeling dah.. kalau naim main syiling 50sen tu.. bukan main die goyangkan badan macam naik kude.. nanti sambung lagi... nak 'marmet' jap..

bukan main goyang lagi naik bende alah ni.. 

6 comments:

Kakzakie said...

Apa pulak umi kata bajet comel ye Ulwan
Memanglah Ulwan comel kan..kan..:)

Sanisah eeiyss said...

cumilnya ulwan, seindah nama...

ni first time tau is baca pasai ulwan.... lamaa kan tak blogwalking blog~ update pun jarang-jarang... tengok2 ulwan pun dah besaq dah... tau pasai ufairah ja (^___^)

sue sue said...

Alhamdulillah Ulwan minum susu ibu ya...
Semoga ulwan minum susu ibu sampai 2 tahun ya sayang... :)



Singgah blogwalking...:)
Nak tingkatkan metabolisme badan tak?jemput baca artikel ni:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/cinch-tea-bantu-anda-kurus.html

LYAfrina said...

alhamdulillah..byk perkembangan y positif buat ulwan...

dalila said...

teringat pulak ulwan gigit sabun..spi skang ade bekas gigi ulwan lg..hahaha

Jari Manis said...

anak2 penyeri dalam family

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...