Wednesday, August 19, 2015

lamanya tak update blog.. segalanya baru..

assalamualaikum..

lama sangat tak update blog.. saya busy sangatsangat.. termasuk jatuh sakit selama seminggu.. jadi memang tak sempat langsung nak update apaapa.. sekarang dalam proses recovery.. ya Allah.. korang.. saya menaip ni di office baru.. saya tak tahu la nak menangis ke nak ketawe di office baru ni.. macam 50-50..

segalanya baru.. dari segi work load.. masa bekerja.. enviroment.. tak tahu nak describe macammana.. hari ini hari ketiga saya di office baru.. sebenarnya.. semalam saya dah menangis.. hahaha.. sebab taktau la.. macam bercampur baur perasaan tu.. 

saya tak cerita dekat tempat lain.. dekat suami dan sini ja.. facebook lagi la taknak.. kalau boleh saya nak elak cerita.. saya sebenarnya dah takda hati nak kerja.. dah bertahun.. jadi saya akan cuba berpindah dan cari enviroment baru.. sekarang saya dah dapat enviroment baru.. tapi macam tak membantu.. mungkin terlalu awal atau saya terlalu negatif..

saya dah cuba positif.. tapi.. orang sekeliling.. orang office ni semua blame saya.. takuttakutkan saya.. cakap rugi tukar office.. sana kerja senang.. sini workload banyak.. memang betul pon.. saya nampak dari langkah pertama saya masuk sini.. tapi sini dekat dengan rumah abah saya.. dekat dengan pengasuh.. korang.. doakan saya.. ya Allah.. rasa macam bergenang je air mata ni..

kepada dalila mammadanish.. kalau kau bace ni.. kau jangan ketawe tau.. hahaha.. aku cuba untuk jadi seposotif yang boleh.. kalaulah korang bagi katakata semangat.. mau meniik air mata saya baca sebab sekarang ni pon duk menahan air mata dari tumpah..

inshaAllah sabtu ni saya akan balik kampung.. dan terus ke kedah ikut suami bekerja.. harapnya.. dapat la saya rehatkan minda.. hilangkan stress.. doakan saya ya kawankawan.. moga terus positif.. :) inshaAllah..

 
tempat kerja baru saya.. saya kehilangan 2/3 work space dari sebelum ni.. tapi menerima work load yang bergandaganda..

9 comments:

Kakzakie said...

Tanamkan dalam hati dan tekad yg Fifi boleh buat
Insya-Allah semuanya akan berjalan lancar

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe kak..pelan2.. inshaaALLAH ad jalan tu...

Didie Kamila said...

Sabar ye fifi..
Sibukkan diri dgn keje..
Insyaallah semuanya ok nanti..

Tapi sy pn dah malas nak keje..huhu..
Kalau bole nak jd suri rumah je..

AMIIZAA said...

insyaallah fifi boleh:)

Ibu Amirul said...

Insyaallah Fifi semuanya akan pulih macam biasa balik. biar masa yg tentukan... sabar ye...

zarena heeney said...

situasi sama mcm ena
masa ena kerja di tempat baru nie
dalam sbln ke 2 bln
tiap2 hari ena menangis

banyak kerja baru kena belajar
dgn suasana lg
tapi selepas 4 bln lebih
ena dah ok..
takder lah nak menangis jea mcm sblm nie
biar masa yang menentukan..
sabar yea fifi

dalila said...

mmg nk tergelak baca bile ade part nama aku tu..xpe laaa..xmo sedih2..ade hikmahnye..ko dekat sket ngan rumah, ulwan, senang nk nyusukan die wlupun kene bekejar2 sket..xpe..nnt lama2 normal la tu..in sha Allah..semoga Allah permudahkan sahabat :)
alamakkk..mata aku pulak masuk habuk..bye! gud luck kt tempat baru..be positive ok?

Julia Johari said...

fifi...jaga diri...byk sgt ni julia baca mcm fifi rasa down...please solat isthiharah...mana tahu kerja dari rumah buat fifi rasa lebih selesa...cari fifi cari

Nur Zahirah said...

Be positive always ya .

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...