Monday, June 8, 2015

floria putrajaya 2015..

assalamualaikum..

da tulis tajuk entry.. nak cerita tentang taman yang best kat KL.. tak jadi la.. nak cerita tentang floria.. floria diraja.. *tangan kat bahu.. mata ke atas*..  sebab macam hothot lagi kan tentang floria.. jadi kita cerita la.. sebenarnya tak rasa nak pergi pon.. tapi sebab nak bawak kakak ufairahkan.. jadi kami pon pergi..

last weekend saya kena overtime.. bila office pon dekat putrajaya.. jadi kami rancang untuk ke floria dulu sebelum ke office.. pagi tak berapa pagi kami keluar.. panas walaupon baru pukul 10 pagi.. parking jauh sebab malas nak sesaksesak cari parking dekat..

sampaisampai kami beli tiket dulu.. RM5 dewasa.. kanakkanak macam H.U.Z tak kena bayar.. jadi tak ambil kesah.. tiket cantik.. kebabom.. cantik dari tiket air asia yang kite print sendiri tu.. hehehe.. bile masuk? pendapat saya la.. so so je.. ni ikhlas dari hati.. tak datang pon takpe..

kaunter nak beli tiket dan rupe tiket.. cantikkan,,

sorry.. terlalu telus.. mungkin la saya datang dah lastlast kot.. jadi bunga tak berapa nak mekar kot.. bukanbukan.. bunga mekar macam biasa.. floria kali ini tak sehebat floria duludulu.. besar.. ada macammacam.. bunga pon tak berapa nak banyak.. tapi penggemar orkid boleh kot datang sebab ade banyak orkid.. best lagi kundasang..

taman fantasi.. sini la macam best sikit..

bunga yang ada..
nampak belakang ufairah.. togel.. kalau tengok gambar atas je.. macam cantikkan..
masih dekat taman DBKL..

taman negeri melaka.. ada beca..

mungkin sebab ade winter and spring season tu kan.. jadi la tarikan.. tapikan.. punye lah ramai nak beratur.. selamat kami datang awal.. jadi pendek beraturnye.. ade satu dewan.. multi purpose hall katenye.. tapi kosong mase saya datang.. ade aircond.. sejuk.. sebelah rumah dua musim ni.. nak beratur beli tiket lebih dari 500 meter kot.. tapi yang panjangnye beratue tengah panas.. lalu la dewan kejap.. kesian yang kena beratur tengah panas tu..
beratur beli tiket.. ade dalam 3 khemah.. lain semua berjemur.. 
tengok slide show sikit.. turun la buihbuih ni dalam 10 saat.. habis..
cantikkan rumah spring ni.. tengok dari sini je ye.. bukan boleh lalu celahcelahn tu pon.. bunge tepitepi tu boleh la pegang.. tu pon tak sempat pegang sebab semue nak cepat.. ramai beratur lagi..
nak ambil gambar pon kene cepatcepat.. turn group next nak masuk tengok slide show..

masuk lah rumah dua musim tu dengan bayaran RM3.. ada apa? ada persembahan.. slide show saje tau.. cuma ada la macam replika salji dekat depan pentas.. untuk musim bunga ada la bunga.. tapi sekadar tengok jela.. rase macam tak berbaloi bayar.. tengok dalam TV.. wah.. ade salji turunturun.. hahaha.. salji turunturun ade la dalam 10 saat lepas habis slide show.. kecewa sangat..

buah hati saya..

habis tengok rumah yang tak berapa nak musim tu.. kami beli makanan.. terus datang office buat kerja.. kalau boleh beri markah.. per 10.. ade la 3 per 10.. sangat mengecewakan.. bagi saya la.. habis.. takde di raja sangat pon..

5 comments:

Cik Jelita said...

seronok jalan2

dalila said...

wahhh..semangat yuuu..
aku betahun dok cni xpenah pegi pun..
ms br kawin dl je kot feeling2 romantik pegi be2..hahaha

ANIM said...

seronok tengok ulwan dan kakaknya..
dah boleh diajak berjalan tu..

Julia Johari said...

Julia plak first time pi floria, bagi julia memang best...sebab banyak bunga dan nama2 boleh belajar termasuk Qi...by the way ia satu pembelajaran hebat

Jari Manis said...

so so je.. ni ikhlas dari hati.. tak datang pon takpe..? nasib baik x egi jika x mmg menyesal heeee

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...