Tuesday, September 8, 2015

dilemma

assalamualaikum..

di sini.. terlalu sibuk.. sangat sibuk.. sampai nak tengok phone pon tak sempat.. Allah hu akbar.. terasa sangat bebanan kerja.. nak sesuaikan diri tu.. di sini.. kerja terlalu tough bagi saya.. mungkin tak biasa lagi.. suami selalu berkata.. macam mana kawankawan perempuan dekat sana survive.. saya sendiri tiada jawapan.. tapi.. di sini.. perempuan cuma 8 orang sahaja.. lain semua lelaki..

dalam hati terasa dilemma.. sedang berusaha untuk istikharah.. memohon petunjuk dari yang esa.. tiada sesalan datang ke sini.. mengubah angin.. mungkin ada hikmah disebalik kejadian ini.. mungkin ada sesuatu yang Allah ingin tunjukkan dan sampaikan.. 

tiada apa yang boleh dibuat sekarang.. cuma terus mengorak langkah.. pandang ke depan.. bila terasa nak terduduk.. cepatcepat dekatkan diri padanya.. zikir banyakbanyak.. moga kita sentiasa kuat.. tiada sesiapa yang dapat membantu kita.. melainkan yang maha esa.. doa dari kalian amatlah saya perlukan.. terima kasih..

moga satu hari nanti.. saya akan mendapat petunjuk dan hikmah dari apa yang terjadi ini.. amin.. 

8 comments:

nusha fasha said...

Moga urusan akak dipmudhkn..
Doa dan trus berdoa..

Ina Haireina said...

semoga dipermudahkan ye fifi..

zarena heeney said...

in syaa Allah fifi..
fifi kuat mesti dpt hadapi cabaran nie

IbuNoey said...

alamak..macam takut pula bila baca luahan fifi ni.sebabnya in sya Allah,IbuNoey pun akan bertukar hujung tahun ni.seriau pula kalau tak dapat adapt suasana baru nanti.

tapi IbuNoey tetap nak bagi semangat kat fifi,semoga semuanya berjalan dengan lancar.in shaa Allah,lambat laun akan boleh terima keadaannya kan.Allah takkan uji hambaNya dengan ujian yang tak mampu ditanggung,kan?

Julia Johari said...

Fifi dah tukar kerja tempat baru ye...
Rasa mcm sesuatu je...jika tak boleh hadap...fikir byk kali ye fifi...julia tahu fifi nak sgt jadi suri rumah kan...dari sekarang ni cari job part time yg boleh mula dari rumah, mcm julia dah start niaga ephyra, alhamdulilah...makin seronok ke arah itu wpun income tak ada lah riban sebulan, insyaAllah moga urusan fifi dipermudahkan ye.

p/s ingat pesan julia...cari part time yg boleh kita berhenti keje bila sampai waktunya.

dalila said...

semoga dipermudahkan segalanya sahabat..
in sha Allah ada jalannya..ko dh buat istikharah kan..semoga yg terbaik utk ko.. ;)

Time Traveller said...

Semoga dipermudahkan semua nya.. :D

Nur Zahirah said...

semoga dipermudahkan

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...