Friday, May 29, 2015

anak dara saya.. haziqah ufairah..

assalamualaikum..

kesian anakanak saya.. lame tak de post bertajuk diri mereka.. kisah ufairah dululah.. kisah ulwan nanti.. sabar ye ulwan.. kisah kamu mesti panjang.. kisah kakak kamu ni.. ibu nak tepek gambar je.. cerite sikitsikit..

siapa yang friend di facebook saya.. mesti mengikuti perkembangan HUZ saya.. ufairah sangat cerdik.. petah berkatakata.. sampaikan soalan.. 'ibu.. kenape kucing tu tidur?' itu pon keluar dari mulut anak solehah saya..

alhamdulillah.. ufairah da free diapers.. waktu siang.. malam saya masih tiada kekuatan.. hehe.. ufairah sangat perihatin.. kalau minta  picit laju je.. tapi tak sampai 10 saat.. 'dah ibu?' kalau jawab belum.. dia teruskan dengan memicit.. tapi tak sampai 10 saat.. soalan tadi diulangnya.. bertahan sampai 3 kali tanya.. lepas tu dia pon hilang..

ufairah sangat penyayang.. selalu minta group hug.. ibu abah dan HUZ peluk ramairamai.. adiknya.. jangan tinggal.. tapi kadangkadang dia tinggal jugak.. hehe..

ufairah sangat obses dengan pengantin.. kenduri kahwin dan princess.. biase lah.. gegurl kan.. selalu berkata.. 'ibu.. kakak nak jadi pengantin..' bawak shawl.. tudung.. beri pada saya.. 'ibu.. tolong pakaikan macam pengantin.. dan paling tak tercapai dek akal.. ibu tengah baringbaring.. datang dekat ibu.. 'ibu.. salamlah pengantin' sambil hulur tangan.. sangatsangat la rasa jadi pengantin paling best.. 


ufairah dengan crown dia.. tak perlu banyak duit untuk happykan ufairah.. RM1.50 beli dekat my one shop..
shawl ibu.. suruh buat macam pengantin jugak.. baju seksi sangat nak tutup kepala.. ibu gayakan macam tu saja.. happy jugak.. 

bab melaram tak payah cerite.. make up.. pantang tengok ibu pakai lip balm.. laju je minta.. kalau ibu tak pakai lipstik.. (memang selalu tak pakai pon) 'ibu.. mane lipstik ibu?' ufairah sangat petah.. semua nak di tegurnya.. kalau cerita tentang ufairah.. takkan habis.. kerana ufairah sangat menghiburkan.. ibu sayang kamu.. dan ibu percaya.. abah pon sayangkan kamu..

5 comments:

dalila said...

ufairah same la mcm 'kak ila' kecik2 dl suke main pengantin2 ;p

Kopiolimauice said...

Alhamdulillah dpt ank bijak kan ;)

Mizz ErMa said...

comelnya la hai.. dahb esar anak dara k.fifi nie..hihi

IbuNoey said...

ufairah,ufairah.comel je gelagat dia.dari kecil lagi suka buat perangai comel.

Sanisah eeiyss said...

sama la macam siMerah Humaira tu, banyak sangat pertanyaan dia sekarang (^___^)

comei ufairah (^___^)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...