Monday, November 17, 2014

port dickson - bilik di rumah peranginan persekutuan port dickson - part 3

assalamualaikum..

alhamdulillah.. minggu lepas berjaye buat entry seminggu direct takde cuti.. cume BW ke laut sikit.. tapi alhamdulillah.. hari ni da mule balas kunjungan.. minggu ni tak tau la dapat update direct ke tak.. dalam hati nak.. tapi.. rase tak mampu sebab rabu ni saye dah cuti.. sampai la jumaat.. ke mane? itu nanti..

setelah berjaye mendapatkan cendol bakar.. kami pon teruskan perjalanan.. gune papago je.. senang.. mase sampai tu.. RPP atas bukit.. sunyi pagar berkunci.. sudah.. nak masuk kot mane ni.. sekali turun sikit bukit nampak hotel tinggi.. besar cantik tulis puteri beach resort.. saye cakap kat suami.. kite masuk jela pagar ni.. ke kanan puteri beach resort.. ke kiri RPP..

standard la rumah persekutuan.. alaala old school kan.. kite pon boleh agak.. saye pon suruh suami ke kiri.. naik bukit.. round punye round.. kosong.. sunyi takde penghuni.. reception counter pon takdak.. sudah.. suruh suami turun balik pergi puteri beach resort tanye.. rupenye check in dekat puteri beach resort! hahaha.. bilik pon di puteri beach resort.. kihkihkih.. terkene..

dah check in dapat bilik naik bilik.. view.. memang cantik sebab mengadap laut.. rasenye semue bilik dekat sini beach view.. nampak pulak grand lexis tak salah saye.. cantik.. bilik betulbetul mengadap kolam.. tautau jela ufairah punye gaye bile nampak kolam.. hyperactive terus.. tak terlayan.. jom saye bawak round bilik..

suami dengan anakanak.. beg kecik je sebab tidur semalam.. 
tempat beradu kami untuk semalam.. 
ade tea and coffee making facilities.. mini bar pon ade.. 
view dari tingkap bilik.. tingkap boleh kuak separuh je.. 
bilik yang sangat luas.. iron board dan almari yang besar.. 
tandas.. takde bathtub.. cume kotor sikit.. berdaki bagi saye la..

untuk bilik yang super besar ni.. kami cuma bayar RM65 untuk satu malam.. sangat berbaloi.. type die lupe.. haha.. saye pergi dengan kawan office kan.. die pon ambil type yang same dengan kami.. cuma rezeki die.. dapat studio apartment.. mungkin sebab kami berdue kan.. bilik kami bersambung.. ade pintu tengahtengah.. ala.. ape orang panggil tu.. connecting room.. saye dapat tengok bilik die.. tapi takkan nak snap gambar pulak kan.. haha.. jadi.. kami rase macam nak repeat lagi.. tapi kali ni nak duduk 2 malam.. best santai2..

10 comments:

Kopiolimauice said...

murahhhhhh...... siap ada kolam renang yg best tu

LYAfrina said...

wah..rm65 je?? mmg berbaloi..
cendol bakar??

Najib Ariyan said...

Selama bercuti kat PD nih... makan malam ke siang ke kat mana? saya ada pengalaman tak baiklah makan kat PD nih... lepas ni kalau ke PD akan makan luar dari PD lah

Didie Kamila said...

bestnye dpt g bercuti dgn hrga mcm tu..
Najib: sy yg org n9 ni pun x suka makan dkt PD..kalau pg PD pun tak tau nk pg mkn yg best dkt mana..slalu pg makan mengecewakan je..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Murah jugak la harga bilik tue.. mmg berbaloi2 la..fifi ke pd bila?? Mana tahu kita pergi sama tarikh ke..hehehe

::EIDA:: said...

haah berbaloiii bayar. ok je bilik dia. just nice. ;))

dalila said...

wahhh..pantassss jgk ko update..aku yg pegi 2 bulan lps family day bahagian kt cni pun xupdate lg..hahaha..tp bilik die mmg terbaik kannn..bilik air je kureng sket..aku aritu pun dpt toilet yg kotor sket..

Jari Manis said...

bukan ke nak tempat RPP ni setahun lebih awal..

ke ada cara lain nk book RPP ni..sbb sis sentiasa terlepas nk book..asyik FULL je

Mama Kembar 3 said...

murahhhhhhh! bestnya... bila laa nak dpt bwk my boys pi bercuti camni... sure diorang happy kan

Julia Johari said...

Cun la harga dia Rm65 je pastu dpt pakej mandi kolam super besar...mana nak cari wehhh...fifi untung la...sambil berjalan leh hiburkan anak2...ish kolam dan bilik super duper cantik...untung sgt

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...