Thursday, November 6, 2014

brainy bunch islamic montessory - BBIM part 2

assalamualaikum..

masih ingat entry sebelum ni? kat sini..  ala.. entry sebelum ni je pon.. cerite tentang anak kawan office di BBIM.. kali ni nak sambung pasal management BBIM pulak.. macammane derang handle kes ni.. dari entry lepas kalau korang bace.. korang da tau macammane layanan derang dekat pelanggankan.. jom sambung lagi..

keesokan harinye aiman dihantar ke sekolah seperti biase.. aunty lain yang sambut.. datang pulak aunty yang jage aiman dan kite namekan die aunty S.. aunty S tengok kesan lebam tu semue dan cakap tidak tahu sape yang buat.. aunty S dengan mak aiman siap bersalaman minta maaf semue.. taknak kes ni berpanjangan.. tapi akak ni cakap kat saye.. die tetap risau.. kalau saye pon saye risau.. dah kalau balik ade je kesan.. mane tak resah hati ibu ni kan..

sekali pukul 9pagi macam tu.. mak aiman dapat whatsapp yang panjang berjela.. yang menyatakan bahawa derang dah berbincang dan bersepakat supaya akak ni mencari alternatif lain.. dalam erti kata yang lain.. tamatkan persekolahan aiman.. mase tu jugak segale keburukan aiman aunty S tu tulis.. ade ke nak salahkan budak 3tahun.. macam tak logik.. 3 tahun mase nak explore.. mase kite nak terangkan ape elok ape tak elok.. die bukan tau baik buruk pon..

tak sedap hati.. akak  ni terus call aunty S.. lemah lembut cakap dalam fon.. lepas dah bincang.. aiman akan ditamatkan persekolahan hujung ogos ni sebab dah bayar yurankan.. bukan murah.. mahal kot.. aunty S ade nyatakan yang deposit pon akan dipulangkan.. habis je call.. tak lame lepas tu akak ni dapat whatsapp lagi.. katenye akak ni je yang selalu complain.. ade je budak lain yang kene tapi parent tak complain.. kalau saye jadi akak ni pon saye complain.. lain la bende ni jadi 2 3 bulan sekali.. ni macam dah selalu.. banyak tempat pulak tu... sudahnye akak ni jugak dipersalahkan.. memang perlu cerewet kot sebab kebajikan anak kan..

sebab tak sedap hati.. akak ni ambil time off.. kerja separuh hari.. nak ambil anak awalkan.. dan pade waktu ni jugak akak ni di removed kan dari group whatsapp parent tanpe notice.. mase ni baru awal bulan.. kene hantar anak sampai hujung bulan.. belum tamat sekolah lagi anak akak ni.. da kene removed dari group.. ape korang rase? panas kan..

akak ni sampai je BBIM tekan loceng.. takde repond langsung.. terus akak ni call aunty S tanye aiman kat mane.. sebab BBIM ni kat atas.. jadi akak ni kene tunggu dekat bawah.. takde sorang pon yang bukakan grill untuk akak ni naik dan tengok anak die.. lame sangat die tunggu aiman.. mase aiman datang dekat die macam anak die baru lepas nangis.. dan bukan aunty S yang hantar.. dalam kerete akak ni tengok anak die.. ade kesan cubit korang!!! tapi tak seteruk semalam.. memang nak dekat harihari kene.. 

ape yang akak ni simpulkan.. BBIM dotdotdot terlalu ego untuk terima kritikan.. taknak buat penambahbaikan langsung.. kesian aiman.. trauma.. tiaptiap pagi akan akan cakap 'no school' dekat parents die.. akak ni ade tulis dalam surat tu jugak.. bukan die sorang yang tak puas hati dengan BBIM branch ni.. banyak lagi ibu bapa yang taknak panjangkan hal ni terus berhentikan anakanak.. ade yang taknak pergi sekolah sebab takut dengan kawankawan.. takut dengan aunty..

setakat ini sahaja cerite BBIM dotdot dari saye.. hal bayaran deposit dan separuh yuran bulan ogos tu saye taktau akak tu berjaye dapat balik ke tak.. trauma bile nak ade anak kecil ni.. tak tau nak hantar ke mane.. kan best kalau kite boleh jadi surirumah sepenuh mase..

sampai terkopek kulit kene cubit.. mesti kuat.. 
belakang bahu.. 
ni gambar luke dekat mate tu..
dalam sehari kene  banyak macam ni.. ape korang rase? sedap??

10 comments:

Syazwani Mohd Noh said...

Risaunya bila fikirkan nak hantar anak ke tadika...Ini tadika yang terkenal pun boleh buat macam2...

Nazayiena Ayiena said...

kak nurul rasa pengasuh di situ tu ada yg kureng sikit kot,klu ada rasa kasih sayang pd anak2 xdelah spi camtu sekali....

misz sheyla said...

kat mane ni???

Bunda a.k.a KN said...

Assalam,

Alamak haiii...sampai macam tu ke..kesian juga kat budak tu, macam trauma jer...

Dengar macam bagus jer sekolah ni...Islamic lagi..

Abang Bear said...

wow... kena dera ker?? kejam tu...

Anonymous said...

please bo tau kt mna? sbb ank sye bbim permaisuri.. bru kna kesan gigita. 2x di tmpt yg sama. dijga aunty S

Unknown said...

knape nak sorok.bbim. mane....cerita la habis biar semuacorg tau...sbb saye pon esok nk hantar anak.saye ke bbim.jugak

palomapavlova 12 said...

knape nak sorok.bbim. mane....cerita la habis biar semuacorg tau...sbb saye pon esok nk hantar anak.saye ke bbim.jugak

palomapavlova 12 said...

knape nak sorok.bbim. mane....cerita la habis biar semuacorg tau...sbb saye pon esok nk hantar anak.saye ke bbim.jugak

palomapavlova 12 said...

knape nak sorok.bbim. mane....cerita la habis biar semuacorg tau...sbb saye pon esok nk hantar anak.saye ke bbim.jugak

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...