Wednesday, November 12, 2014

air laut dekat air terjun.. cemane tu?

assalamualaikum..

alhamdulillah.. selesai sudah kerje bulanan saye.. hari ni menanti kerja weekly.. mingguan bahase melayunye.. hilang lah sikit busy tu.. harap minggu ni saye berjaye up entry lima hari berturut.. minggu depan nak bercuti ikut suami ke ipoh perak.. ade bengkel di sane.. yeeehaaa.. 

macam biase.. selalunye.. hampir setiap hujung minggu.. ufairah takde dengan saye.. atuk dengan opah ufairah akan bawa ufairah balik melake.. mulemule saye sedih juga.. tapi akhirnya saya pasrah.. yela.. orang tue berdue.. sunyi.. ufairah lah peneman.. 

sebab rindukan ufairah.. saye 3G ummi saye.. tak dapat.. tige kali 3G tak berjaye.. niat asal nak tayang ulwan naik buai die kat depan rumah.. haha.. niat dah tak betul.. jadi malas nak call dah.. saye dengan suami gerak pergi pasar malam.. mase dekat pasar malam dapat call.. dah agak ummi saye..

perbualan dengan ufairah..
ibu: assalamualaikum ufairah..
ufairah: waalaikumsalam.. ibu best ufairah mandi laut.. (nada suare bukan main eksaited..)
ibu: (seakanakan wow..) iyeee.. ufairah mandi laut.. dekat mane sayang..
ufairah: best ibu.. dekat air terjun.. best ibu ufairah mandi laut..
ibu: iye..

hahaha.. mandi laut dekat air terjun.. kau hado?? haaa.. saye tahu ufairah mandi laut.. bukan air terjun sebab rumah abah saye dekat melake dekat dengan laut.. tapi memang rare la mandi laut dekat air terjun.. haha.. ufairah buat saye happy sangat.. care cakap penuh yakin macam betul.. ibu coretkan ini untuk kamu sayang! besar nanti kamu mesti ketawe..

itu sahaje cerite saye hari ini.. sekian saye upah gambah ufairah di tepi laut..





8 comments:

Nazayiena Ayiena said...

bestnya ufairah mandi laut ngan air terjun...

Ruhill Fahima Mohammad said...

panjang dah rambut ufairah

Kopiolimauice said...

dh big gal ufairah bijak!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

aduhai si puteri jelita tu... dah besaq ni

asa macam baru baca fifi duk buat makanan baby untuk ufairah... n menyusu dia tu... aduhaiiii

cepat masa berlalu kan

...hmmm

dah try ka tiup2 straw bagi kuruih tu.. ahaks

is buat dalam 2 minggu ka gena tah, pastu tak buat teruih dah... hoho

Nafira usof said...

hehehehe.. comel~
budak2 memang cakap dgn penuh yakin kan~ memang nak tergelak bila dgr dorang bercakap.

dalila said...

hahaha..ok la tu..dh bsr nnt paham la tu..dh pjg dh rambut ank dara ko ni..

Norlinda Sharif said...

Comel je ufairah

Jari Manis said...

aahhaa....lawak lah si kecik nih

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...