Friday, November 14, 2014

port dickson - cendol bakar -part 2

assalamualaikum..

dipetang hari.. 24 minit lagi nak balik.. tetap nak update sebab dah lame tak update sederet lima hari isnin sampai jumaat.. mase zaman duludulu sehari sampai 3 4 entry.. sebab nak balik dah ni.. entry pendek je.. sambung cerita port dickson..

mase on the way ke sane saye ternampak kedai cendol bakar.. dalam hati macam nak singgah.. tapi da lambat cakap dekat suami.. terlepas.. cakap dekat suami nak singgah.. die tanye nak patah balik ke.. alhamdulillah.. die nak bawak saye.. macam la balik esok tak boleh singgah kan.. hahaha..

sampai je dekat cendol bakar tu.. beratur.. 4 5 orang je.. beratur dalam 15saat adik kedai cendol tu cakap.. kak.. tak tau cukup ke tak.. santan dah nak habis.. tak tau sempat sampai kat akak ke tak.. tudia.. kecewa sudah di situ..  orang yang beratur belakang saye da bla..

berdebardebar tunggu.. adik tu tanye.. akak nak tunggu? saye angguk je.. yela.. datang jauh kan.. alhamdulillah.. rezeki saye kot.. saye dapat cendol tu.. sedap.. tak rugi tunggu.. saye beli 2.. satu cendol biase.. satu cendol durian.. dalam tengah berdebar tu ade sorang lelaki cine beratur.. dan lelaki itulah penutup cendol tu.. 2 cawan je dapat kat die.

cendol durian die memang sedap.. sampai mase balik pon saye singgah demi cendol tu.. haha.. yummy.. kat situ bukan ade cendol je,. ade pisang goreng.. cempedak goreng.. aneka sup.. kalau tengah hari ade nasi campur.. otakotak dengan sata pon ade.. sebab kedai tu macam best.. mase on the way balik.. kami singgah lagi..

kedai makan mari makan.. dekat sini la ade cendol bakar tu.. 
saye tak kenal model tu.. 
ini cendol durian.. atas tu durian la..


saye ade snap gambar harge cendol ni.. tapi ntah ke mane pergi gambar tu.. kalau jumpe nanti saye tepek.. sori korang.. tak ingat harge..

8 comments:

Kopiolimauice said...

sy tak penah lgi rsa cendol bakar ni...tgok mcm sedap

Azian Elias said...

kami langsung tak pernah singgah kat sini even selalu ke warug yg bertentangan tu.. nak makan cendol, kami ke burhan cendol..

nik ros said...

tak pernah rasa mcm mana cendol bakar.mesti sedapkan.

Kakzakie said...

Tak kisahlah Fifi lupa harga sebab kakak tahu Fifi kan makan aje yg membayar en abe itu yg lupa:)

dalila said...

ms aku pegi pd sebelum pose aritu ade lalu ctu..time tu mcm xteringin lg..lgpun pikir, kt dengkil pun ade..tp lepas tgk gmbr ko ni, aku rs mcm nk gi pd skang..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Hari tue pegi pd tak sempat nk try makanan best dekat sana.. huhuhu... ruginya..dah la cendol mmg favourite farah..

Jari Manis said...

kenapa namanya encdol bakar eh..ingatkan cendol tu di bakar dulu

Julia Johari said...

Pernah rasa Cendol Bakar MRR2 kt KL tak fifi? ish tp tgk gambar fifi up ni tergoda tau...sedap sgt ni...ish2 tolong la fifi kesian julia tau hahhaha

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...