Monday, November 10, 2014

majlis pertunanagn adik dan aqiqah ulwan..

assalamualaikum..

sebelum ni saye ade cerite kisah gigi pertame ulwankan.. dalam entry tu saye ade janji nak bagitahu kenduri ape yang kami buat di melake.. da bagitahu dekattajuk entry kan.. majlis pertunangan adik saye dan majlis aqiqah ulwan..

pade 25 oktober 2014.. majlis pertunangan adik ketige saye berlangsung.. same dengan hari lahir die.. majlis berlangsung di melake.. alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. dan pade hari tu jugak.. ulwan selamat di aqiqahkan cume aqiqah dengan seekor kambing.. lagi seekor.. inshaAllah kami akan usehakan.. dan majlis ini fully sponsored by atuk taib HUZ.. termasuklah kambing seekor.. terime kasih abah.. abah memang best!~

gambar memang takde.. memang tak sempat saye dan suami snap.. suami menjage kambing bakar.. due ekor.. saye pulak sibuk dengan macammacam urusan.. siapkan hantaran la.. cairkan coklat untuk coklat fountain la.. mase type entry ni baru saye terfikir..

ya Allah.. memang takde sekeping langsung gambar ketika majlis.. eh,. ade.. gambar roti sarang lebah.. nanti saye ceritakan tentang roti tu.. gambar orang gambar suasane memang takde langsung.. gambar roti ni pon saye snap sebab cakap nak tulis pasal roti ni kat blog..

hari majlis tu memang penat sangat.. pukul 12 tengah hari ade orang masjid sampai untuk tahlil.. siap makan semue satu rombongan.. pukul satu lebih kot.. rombongan dari sekolah tahfiz adik saye yang bongsu datang.. bace tahlil lagi.. round kedue majlis.. pukul 2 lebih ke 3 lebih rombongan pihak lelaki pulak.. tige round sehari.. memang takde mase nak snap gambar.. penat sangat..

majlis settle dekat pukul 7.. sampai pukul 6 lebih masih ade tetamu.. siap kemas semue barang.. basuh pinggan periuk semue.. saye dan suami zass beransur pulang ke rumah.. tak tidur di melake.. memang terbaik la.. all out hari tu.. esoknye pulak kakak ipar nak datang rumah.. memang super duper busy sejak akhirakhir ni.. gambar majlis? akan saye kumpulkan dan buat entry nanti.. sebagai ganti.. gambar due beradik ni boleh ye!~

macammane pon.. ufairah tetap nak pegang adik.. adik pon sibuk nak merabe kakak..

6 comments:

Najib Ariyan said...

Allahhhh takder gambar lah pulakkkk... gambar lain tak penting tapi kambing bakar tu pehhhh... nanges kalau dapat tu... cicah sambal asam... pening pun pening lahhhh

Kakzakie said...

Kalau dah sibuk utk menjalankan majlis memang terlupalah nak ambik gambar Fifi. Tunggulah Ufairah besar dia akan membantu sebab tahu mamanya blogger...

Nafira usof said...

dah besar dah Ulwan.. nak sama besar dah dgn kakak dia.. hehehe. comel~

LadyBird said...

Salam...

Biasanya dan kalut2 mmg xkn sempat nk ambik gmbr tuk kngn, xpe.. snap dengan mata, simpan dalam hati.. hihie

dalila said...

bolehh laa..
haha
tp entry psl roti sarang lebah tu WAJIB letak resepi skali yer..

Jari Manis said...

ahahaah..meraba katanya...sabor je lah

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...