Friday, November 7, 2014

gigi pertama dan kedua ulwan..

assalamualaikum..

lame sangat tak cerite tentang anak.. sebenarnye.. lame sangat tak update lime hari straight tanpe miss.. haha.. sekarang sibuk.. sekarang banyak masalah meninpa.. :( moge saye dan suami tabah.. doakan keluarge kecil kami baikbaik saje..

23 oktober 2014 yang lepas.. ambik ko.. cerite bulan lepas.. baru nak cerite sekarang.. ai is busy ok.. hihi.. sehari selepas cuti depavali.. pukul 4 pagi ulwan menangis.. merengek.. layan la kite ni.. mase ni tak tau ape pon.. saye cume ingat die tak selese.. tapi risau nak hantar ke rumah pengasuh.. sebab? sebab ulwan kuat nangis.. kan saye pernah tulis entry baby lelaki ke perempuan kuat nangis tu..

dalam risaurisau tu.. saye hantar jugak.. sayang cuti kot.. nak simpan kalau ade emergency lain.. tapi dalam hati tetap risau ulwan mengaruk dekat rumah pengasuh.. esoknye 24 oktober 2014.. ulwan merengek pukul 4 pagi lagi!! siap bonus demam.. dedar la.. lagi la risau.. mane tahan kalau harihari bangun pukul 4 pagi.. haha.. ibu kuat tidur..

pukul 6 pagi kepale weng garegare dua hari berturutturut bangun pukul 4 pagi.. ufairah dah takde.. ikut atuk dengan opah balik melake.. keesokannye 25 oktober 2014 ade kenduri sikit.. kenduri ape? next entry ok.. inshaAllah esok. hihi.. sebab kepale weng.. walaupon tak kene buat bekal ufairah.. saye decide EL.. dasar pemalas kan.. oppsss.. bukan tau..

sebenarnye saye nak observe kenape la anak bujang yang handsome ni menangis pukul 4 pagi 2 hari berturutturut.. jadi saye layankan anak bujang ni jela.. kakak ufairah dah berjimba dekat melake.. masih taktau kenape la anak bujang saye merengek.. sebab nak balik melake hari ni.. esok kenduri.. suami pon time off petang tu..

tengah hari suami sampai rumah.. saye buat kerje rumah sikit.. suami baringbaring dengan ulwan.. sekali suami jerit.. 'yang.. gigi ulwan tumbuh..' cepatcepat saye pergi tengok.. eksaited sangat.. sekali dua tumbuh.. pada 24 oktober 2014 ulwan mendapat gigi.. satu anugerah pinjaman dari Allah.. patutlah menangis tiaptiap pagi.. tutup kes!~




5 comments:

Kakzakie said...

oh... itulah sebabnya merengek demam nak dpt gigi ye sayang. Umi tak perasanlah tu sayang...

Nafira usof said...

demam nak tumbuh gigi yer..
anak2 akak pon meragam jugak kalo nak tumbuh gigi. x selesa agaknye kan~

ANIM said...

alolol...
saya nak tumbuh gigilah ummi:-))

dalila said...

laa...patut la punn..siap sedia la ko utk digigit..haha

Jari Manis said...

ha'ah itu biasa..mesti demam kalau nk tumbuh gigi ke nak beolh berjalan ke nak boleh merangkak ke

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...