Tuesday, November 18, 2014

port dickson - kolam renang RPP port dickson - part 4..

assalamualaikum..

dah habis tentang bilik di rumah peranginan persekutuan port dickson.. jom kite cerite tentang kolam.. memang saje nak kelaskan cerite macam ni.. sebab boleh buat entry pendekpendek.. haha.. penat dah nak type panjang.. nanti korang pon bosan nak bace..

sudahnye dari bilik nampak kolam.. ufairah dah terjeritjerit.. nak mandi kolam.. nak mandi kolam.. pakej melompat di atas katil sekali.. selagi tak bawak turun kolam.. selagi tu melompat excited.. kami sebagai parent mithali ni pon.. bawak la ufairah ke kolam..

kolam die besar.. cukup lah untuk kami mandi.. mungkin sebab hari biasekan.. jadi yang mandi 3 4 family je.. mungkin sabtu ahad penuh kot.. dekat kolam kanakkanak ade papan gelongsor.. tapi dekat papan gelongsor tu tulis.. 12 tahun ke bawah.. 

sebab ufairah nak naik.. saye memang tak berani lepas die sorang.. suami pon naik.. selamat tak sangkut dekat tengah.. hahaha.. hari pertame die naik dengan suami.. esoknye.. die naik sorangsorang weh.. siap jerit.. abah jangan ikut.. sampai atas jengah bawah.. nak tengok abah follow ke tak.. berani jugak anak dare saye tu.. sudahnye maksud ufairahkan berani..

memang kami duduk situ.. spend mase mandi kolam je.. tu jela aktiviti kami dekat sane.. nak tengok tv memang tak la.. tv kecik je.. chanel biase je kot.. memang tak usik tv pon.. semalam lupe cerite pasal tv dekat bilik.. sorry.. ok dah.. jom tengok gambar..

ulwan pon nak join mandi kolam..
bapakbapak layan anak..
tengok ufairah dah jauh.. besar kolam die..
bapak banyak anak.. 
ufairah naik gelongsor dengan abah..

notabukulali              > gambar ufairah naik gelongsor sorangsorang ade dekat phone suami..

17 comments:

Kopiolimauice said...

bagus la ufairah tak takot air kan separuh budak menjerit2 takut

Afasz said...

comey nye baju mandi dia. >_<

Najib Ariyan said...

Comelnya diaaaa... suka mandi pulak tu, pernah satu kejadian anak saudara sorang hilang malam2 rupanya main air kat dalam besen di bilik air sampai biru bibir

LYAfrina said...

budak2 klo dapat berendam dalam air mmg suka sgt la

::EIDA:: said...

kalerpull nya swimming suit dia! heeeee ~

dalila said...

amboiii..cantik baju mandi ulwan..

LadyBird said...

Salam ummi ulwan.. :)..

Ummi ulwan, trm kasih yer komen d blog lady sal sireh.. ummi ulwan berminat? Harganya sangat2 berbaloi n boleh thn sehingga 2 bulan.. boleh juge dgunakn untuk ruam2 pd badan baby.. :)

Raihanah Ahmad said...

bagus budak2 tak takut air. memang kena digalakkan sejak kecil.

Raihanah Ahmad said...

bagus budak2 tak takut air. memang kena digalakkan sejak kecil.

LadyBird said...

Ulfairah mmg berani... :)

IbuNoey said...

fuh..ufairah,berani sokmo..memang sah boleh geng ngan Firas..

comel la swimming suit ulwan tu..beli kat mane ye?

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah pool dia besar.. seronok la mandi yer dak.. Best2...=D

Norliza Osman said...

ulwan pun nak mandi kolam jgk. hihihihi wah! berani ufairah.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
betui3
akak pun slaaluuuuu bior ayah yang layan Fayyadh swimming he3

Jari Manis said...

seronok bawak budak2 kecik ni terutama mandi kolam. Nasi baik si Ufairah ni jenis x takut air..certain budak tu masuk air je terus menangis..susah jgk

Time Traveller said...

Budak2 kalau dah masuk air mana nak keluar dah hahaah :D

Julia Johari said...

Anak2 memang suka kolam kan...syiok betul ufairah siap jerit2 nak mandi kolam hahhahaha bahagia tgk bapak2 dok mandi ngan anak2...inilah quality time for family...bekerja sambil isi masa lapang dgn anak tercinta...yeahhhhhhhh

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...