Monday, January 27, 2014

balik kampung makan ketam lembut..

assalamualaikum..

rindunye dekat blog.. rindunye nak BW.. rindunye dekat korang.. rindunye nak bace semue aktiviti korang.. lamenye tak bukak blog.. sayu pulak hati tibetibe.. banyak bende berlaku selame bermingguminggu tak bukak blog.. kalau la blog ni ade jasad.. mau saye peluk ketatketat.. haha.. over ok.. tapi seriously rindu nak berblog..

13 januari 2014 last saye type entry.. sekarang da 27 januari 2014.. 2 minggu tanpe blog.. lari sikit mood.. tapi rindu.. sebenarnye 14 januari 2014 tu saye balik kampung.. sajesaje balik.. bile lagi nak balik sebab nanti nak besalinkan.. jadi balik lah kami pagi selase tu.. sampai ngamngam tengah hari.. dan terase sangat lapar..

hai.. saye nak balik kampung..

ajak DH singgah kuala gula makan dulu.. situkan famous dengan ketam lembut.. balik sebelum ni nak makan ketam lembut habis.. kali ni alhamdulillah dapat.. mase kami sampai tu ramai sangat orang.. nak taknak order jela.. nak call dulu malas.. tunggu dalam setengah jam lebih sikit kot.. pade kami lame mase tu sebab perut memang lapar.. kene pulak orang meje sebelah dapat makanan dulu.. ufairah sibuk sebut 'nak nasi.. nak nasi' sayu hati time tu.. sedih.. saye dengan DH duk cakap 'sabar ye sayang.. kejap lagi makanan kite sampai' :( dengan panasnye kat situ.. memang haus sangatsangat la..

bile da sampai.. sekejap je licin.. kami order ketam lembut goreng tepung (rase tepung je lebih) lepas ni nak kene order ketam lebut masak lain.. sotong goreng tepung dengan siakap 3 rase.. nasi putih 3 pinggan.. air laici 2.. ais kosong 2.. da makan kenyankenyang.. terus balik kampung.. setengah jam je da sampai kampung..

khalifah solehah kelaparan.. tudung da ke mane hale.. pakai sampai ipoh je kot..
view atas restoran tu..  ni restoran terapung tau.. 
ade jugak chalet.. nampak tak yang oren tu.. boleh memancing terus dari situ.. 
nampak tak ufairah senyum.. 
sampai je air.. sedut dulu.. ikut hati nak sedut sampai habis.. 
lauk kami.. ikan majoriti berat sekilo.. 
tayang sikit isi ketam lembut.. sedap!~
habis licin makanan.. kenyang yang teramat.. 

dan..
inilah resit makan tengah hari kami..








































sekali sekale boleh la nak makan macamni.. kalau selalu.. koyak poket!~ tapi dapat la diskaun 40sen..

kami tidur 2 malam di kampung husband.. kirenye sampai hari khamis la.. khamis pagi kami gerak balik rumah atuk saye (arwah mama punye mak) setengah jam jugak dari rumah DH.. da 2 malam di rumah atuk.. kami balik ke kajang.. sebelum tu singgah rumah mertue dulu.. on the way balik kami ade singgah somewhere.. entry lain ye..

5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau sedap hrga cmtu ok sgt =)

jaja_NorLiza said...

tengok gambo makanan terus rasa lapar!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alhamdullilah. nak dekat due dah ke? wahh sodapnya ketam goreng tepung. terliur sheila tengok gambar. hehe. semoga fifi sihat2 dengan baby kat dalam tu.

dalila said...

dekat je ngan kg aku tp aku xpenah pegi..haha..ok la tu ufairah smpi ipoh..lama jgk la bertahan..

Chekgu Azrine said...

Betul tu fifi.sekali sekala okla mkn mhl cmtukan..tp rsa mcm mkn reramai he hrga tu kan..ketam tu mhl erk

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...