Thursday, January 9, 2014

lepas seorang.. seorang..

assalamualaikum..

nak buat entry pendek.. sekarang ni suke entry pendek.. senang.. semalam ingat nak buat wordless.. sekali meeting pagi petang.. tu tak masuk kerje dari due unit.. walaupon buat satusatu.. tapi tak sabar nak siapkan yang satu ni.. lepas da siap senang.. tinggal terus.. bab ni kite cerite lain..

ni kite cerite lepas seorang.. seorang ni.. ape hal la seorang seorang ni kan.. ni memang kes pas baton.. mesti korang dapat agakkan.. ape lagi.. dapat sakit la.. ade entry lepas saye saspek denggikan.. bile saye da sihat dari demam.. tinggal sengalsengal tulang dan sendi.. datang la penyakit demam tu dekat DH.. Ya Allah.. da la saye tak berape sihat lagi.. DH pulak demam..

walaupon DH demam saye tetap bersyukur sebab ufairah sihat.. batuk selseme demam semue tak.. alhamdulillah.. yela.. kalau kite tak sihat.. kite tidurkan.. anak pon mesti tidur.. kalau lah anak tak sihat.. kite tak tidurkan.. lagi sakit badan.. sampai la selase malam.. DH dah sihat sikit.. alhamdulillah.. rabu DH kerje.. syok..

semalam petang.. otak saye da overload.. dengan kerje.. dengan meeting pagi petang.. macam bos korang tau.. sedangkan kuli je.. miahaha.. ambil ufairah.. sampai rumah pengasuh.. ufairah demam.. nangis lajulaju.. akhirnye baton tu sampai dekat ufairah.. memang sedih.. balik rumah cek suhu.. tak berape tinggi.. 37.8 darjah.. ok masih boleh di kawal..

beli cool fever.. awek da besar.. pandai request taknak pakai.. amekkaw.. cabut la.. kat rumah pengasuh panas kot badannye.. kate pengasuh.. cair ais yang dituam tu.. sampai malam 38+ darjah.. ok lagi la sebab tak cecah 39 darjah.. bagi saye ok lah sebab rekod ufairah 40.2 darjah.. lepas tu merengek je.. nak semue duduk keliling ufairah.. lepas tu taknak turun buai.. nak berbuai je,, sedangkan sebelum ni ok je.. tak pulak nk buai bagai..

sampaikan DH tukar pampers ufairah dalam buai ok.. saye pulak pukul 10 lebih dah request dekat DH nak tidur.. miahaha.. kene tukar shift la.. sekali saye tidur tak sedar diri.. terjage tengok jam 3.07pagi.. DH dengan ufairah takde dalam bilik.. terus saye pergi depan.. ufairah dalam buai.. DH atas sofa.. mate ufairah terkebilkebil.. saye tanye DH kenape tak kejut saye.. DH kesian tengok saye.. yela.. da 30weeks lebih.. ape la daye ibu ni kan.. hahaha..

last saye suruh DH pergi tidur.. sekali pukul 3pagi tu.. awek tu request something dari saye.. 'ibu.. nak nasi!' hahaha.. saye minta DH panaskan bubur.. saye suap due suap.. air seteguk dah taknak.. bile saye request nak peluk ufairah taknak.. nak berbuai.. tibetibe.. 'ibu.. nak peluk' saye angkat peluk.. tak sampai seminit nak buai balik..

DH pulak.. setakat ambil tempat sembur tu.. sembur tuale lekat kat dahi.. sampai dah panas tuale tu mase saye bangun.. saye pon request air dalam mangkuk.. ni cerite mase saye mulemule bangun.. ape lagi.. rendam tuale lap satu badan.. menjerit awek tu.. sejuk kot.. duk taknak taknak.. lepas tu saye mintak DH ambil stand fan halekan dekat ufairah.. bile da pagi saye cek suhu da turun.. 37.6 darjah.. kadangkadang 37.5 darjah..

bile mase nak siap pergi kerje.. saye tetap kene pergi kerje sebab sibuk sangat.. sedih.. suhu ufairah naik sikit.. sebab saye tak monitor.. yela.. sibuk siapkan bekal ufairah semue.. panas balik badan ufairah.. siap lupe bawa termometer dekat rumah pengasuh.. saye da pesan dekat pengasuh.. kalau ade apeape just call bagitau.. alhamdulillah.. setakat ni tak dapat call lagi.. moge ufairah baikbaik saje di rumah pengasuh.. dan saye sangat mengantuk!!

doakan awek ni cepat sihat ye..

sorry.. entry terpanjang!~

11 comments:

Umi Nazrah said...

salam singgah. mendoakan yg terbaik untuk anak anda. ameeeen

Kakzakie said...

Ujian ni Fifi. Moga anakanda Ufaira cepat sembuh. Budak biasa kalau malam tu kena jaga kalau demam panas takut..

Nafira usof said...

Moga Ufairah cepat sembuh yer sayang~

~Lieza~ said...

Cpt sembuh yer Ufairah...

Mizz ErMa said...

dah 30 weeks? wah, tahniah k.fifi.. jaga kandungan elok2 tau..hehe misti ufairah xsabar nk dapat adik.. pape pon, semoga semuanya cepat sihat ye..=)

mama_saly said...

alhmdulillah prgnnt ya..thniah fifi.jaga kndugan baik2..buat adik ufairah,moga cepat2 smbuh ya syg...nnti x lma nk dpt adik..^__^

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai... moga cepat sembuh...

gud news... baru je jenjalan kat sini dapat berita gumbira (^___^)

mabruk3 ;)

dalila said...

ufairah dah ok ke weh?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. semoga ufairah cepat sembuh.. siannya mummy dia dah tak larat.. bagus la suami awak. caring >____<

ros_reeza said...

Kesian Ufairah. Macam mana keadaan kesihatan hari ni Kak Fifi?.. harap semuanya dah sembuh...

ros_reeza said...

Kesian Ufairah. Macam mana keadaan kesihatan hari ni Kak Fifi?.. harap semuanya dah sembuh...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...