Monday, January 13, 2014

blur.. tukar unit..

assalamualaikum..

ade banyak cerite pending.. tapi saye blur.. saye jadi blank sebab taktau nak cerite ape.. banyak sangat tapi saye macam tak boleh berfikir.. ya Allah.. sakitnye kepale.. takpe la.. saye luah kat sini.. korang bace ye.. doakan segalenye berjalan dengan lancar ye.. sepagi saye settlekan kerje unit lame sambil tu tengok pop up email dari unit baru.. Ya Allah tak terkejar saye nak settlekan kerje.. alhamdulillah segale kerje unit lame da siap.. kalau ade pon yang berbangkit la kot..

sebenarnye.. saye dapat arahan bertukar ke unit baru 2 jan 2014 lagi.. tapi sampai sekarang saye masih duduk dan buat kerje di unit lame.. dekat 2 minggu orang unit baru tunggu saye.. meeting unit baru da masuk due kali da.. nota serah tugas, carta alir semue da dapat.. tinggal saye tak dapat belajar lagi kerje baru..

memang totally lain dari ape yang saye buat sebelum ni.. selame dekat 7 tahun kerje.. saye tak pernah masuk bidang service ekonomi.. jadi inilah kali pertame. walaupon masih dibahagian yang same.. kerje memang lain.. jadi saye kene belajar dari A-Z.. sekarang da nak mule waktu sibuk unit baru.. moge sempat la saye tangkap semue bende tu..

yang buat saye terkilan.. isnin 30 disember 2013 saye dapat tahu saye kene tukar.. itu pon selepas pukul 5 petang.. da lepas waktu ofis.. khamis da kene ke unit b aru.. memngejut tanpe sebab.. sedih sangat.. ade due bos dan due 'kuli' macam saye kene tukar.. saye tak tahu kenape.. sampai ramai yang tanye.. kenape saye.. sedih jugak sebab saye masih baru di unit sini.. baru nak masuk 2 tahun buat kerje ni.. baru nak mahir.. da kene keluar..

sepanjang nak masuk 7 taun bekerje.. da 4 tempat atau kerje berlainan saye buat.. miahaha.. susah tau nak jumpe pekerje kerajaan yang tak stay lame dekat manemane bahagian atau unit.. paling lame saye buat pete.. dari 2008 sampai hujung tahun 2011 sebelum ke bahagian ni tahun 2012.. baru nak mahir da kene tukar ke unit lain.. tapi takpe.. saye ambil ni semue sebaga cabaran yang positif..

atleast saye akan tahu banyak bende tentang jabatan saye.. nanti nak exam pon senang sebab menyeluruhkan.. di tahun baru ni.. taknak fikir negatif.. nakbaikbaik sahaje.. sebenarnye.. ade sebab kenape pengarah saye restructure.. agak besarbesaran jugak la.. di switch orang sane sini.. kecikkan besarkan unit.. takpe la.. as long as saye masih boleh tanggung tugas tu.. saye akan buat.. dan yang syoknyekan.. kerje unit lame.. data diterime secare monthly.. di unit baru.. data diterime secare quarterly.. 3 bulan sekali.. jadi smooth sikit kerje saye.. kate bosbos la.. inshaAllah senang dari kerje sekarang.. alhamdulillah.. takpe.. kite try dulu!~ inshaAllah semuenye ok kan..

15 comments:

Kopiolimauice said...

leceh la ek kna tukar department..hihihi nk kna balajar lgi, betabah je la hati T__T

MaMa Rey said...

Harap semusnya d permudahkan...In Shaa Allah bole tu..:)

Bilal157 said...

kunjungi blog aku ya kak :-)

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

dalila said...

harap sumenye ok..
bahagian ktorg pun ms review tuari pengarah ada ckp nak wat job rotation..mintak2 la xde kena mengena ngan aku..br 2thn kot kat unit ni..lgpun aku dah biasa ngan kerja household..EE tu mcm slow sket..haha

izan mama mia said...

mg tabah menghadapi tugas baru..In Sha Allah.. yakin boleh

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

xpe... pengalaman baru kan fifi... in syaa Allah... mula2 mang akan blurr... lama2 kita paling xpert (^___^)

~ NANA ~ said...

xpe dear..byk ilmu u tau :) teruskan belajar benda baru yer :)

dalila said...

pin pinn..
hello hello..
dah khamis..

izzah said...

Xpe fifi...nk naik pangkat xlama lg la tu..tu yg dia suruh rasa tiap2 unit n bahagian tu. ..think positive. .fifi boleh...

Umi Qi said...

Dear syg,
Umi Qi doakan tempat kerja baru dipermudahkan...bahagia di tempat baru...xmo risau2 ye...doa kan yg baik2

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, siannya awak. last minute baru dapat news ekk. sheila doakan awak boleh bawa kerja baru yang diberikan. jangan stres2 ya fifi :)

Nafira usof said...

selamat memulakan keje di tempat baru.:)

Mrs JZizan said...

salam kenai...

sama la kita kena bertukar deparment yang baru di tahun baru..
:)

syiela said...

baru2 mmg blur sikit.. lama2 ok la tu.. harap 'bertabah ' ye :)

ros_reeza said...

Moga dipermudahkan urusan di unit baru tu ye Kak Fifi....

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...