Tuesday, January 7, 2014

ibu.. bulan tige..

assalamualaikum..

entr kedue hari ni.. tapi nak buat entry pendek je.. yela.. da lame tak update blog. walaupon mood ke laut.. jgn di layan sangat.. alhamdulillah saye berjaye susukan ufairah selame 21 bulan.. menyusu secare penuh.. selepas tu 2 3 hari sekali ufairah akan minta nenen.. da lame sangat jugak ufairah tak minta nenen.. tetambah mase saye tengah tak sihat.. dalam semimggu lebih la..

malam tadi sebelum tidur ufairah minta nenen.. terkejut saye.. selalu tidur macam tu je.. ni pon tak cerite lagi macam mane saye train ufairah tidur.. banyak yang tertangguh.. mulut bising sebelum tidur.. malam tadi la kan.. asyik panggil saye je.. 'ibu.. ibu.. ibu tidur.. pejam mate'  saye pon ha.. ha.. je la.. malas layan.. nanti layan meleret..

jap lagi panggil lagi.. 'ibu..' saye balas.. 'ye sayang'  ufairah sambung.. 'SAYANG IBU' saye layankan jela.. 'ibu sayang ufairah..'  tibetibe.. keluar ayat ni.. 'ibu.. nak nenen' hahaha.. terketawe saye.. 'nak nenen? bulan tige ye sayang.. kite nenen share dengan adik..'  tibetibe terkeluar tu dari mulut saye..

mulut ufairah pon bising.. nyanyi.. panggil saye.. panggil DH.. tapi yang buat saye terkejut..  'ibu.. ibu..'  saye balas.. 'ye sayang' ufairah sambung lagi.. 'ibu.. bulan tige ye.. bulan tige nenen ye'  miahaha.. ufairah ingat kot!~ saye balas ape tau? 'ok sayang.. bulan tige ye kite nenen.. sekarang baru bulan satu' akhirnye.. lepas da bermanjemanje.. pelukpeluk ciumcium ntah bile kami berdue tertidur.. DH da lame tertidur sebab tak sihat!~

notatahunbaru             > anak ibu.. ibu sayang kamu.. ini pon boleh jadi nota ke?

6 comments:

dalila said...

hahaha..
ufairah makin byk mulut la..ikut ko..hahaha..
ok...bulan 3..kah3

Bilal157 said...

salam kenal kak
buat kecerdasan anak
mari berbagi :-)

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

Nafira usof said...

pandainye dia berkata2.
macam dah paham semua bende yer.
comel~

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alahaii comelnya ufairah! sweet je baca ni. dah nak dekat due ekk. semoga dipermudahkan ye fifi (",)

ros_reeza said...

Mesti Ufairah asyik tanya je lepas ni. IBU dah bulan tiga ke ibu. Hihi...

ros_reeza said...

Mesti Ufairah asyik tanya je lepas ni. IBU dah bulan tiga ke ibu. Hihi...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...