Tuesday, October 9, 2012

kerana kucing saye sanggup!~

assalamualaikum..

selamat pagi.. terase macam mood rajin datang pulak.. sebenarnye malas nak tangguhtangguh.. kalau tangguh confirm saye tak cerite.. ufairah sangat sukekan kucing.. mulut bising bile nampak kucing.. kalau kite tengah dukung die.. die beratkan badan die nak ke bawah sebab nak pergi dekat kucing.. kalau nak pegang kucing pulak.. die nak pegang muke or ekor.. lain die taknak.. lepas tu mulut bising.. saye jarang bagi die pegang kucing.. ramai yang kate kucing tak elokkan.. kalau bagi pegang pon bagi lepas gian die je.. lepas tu cepatcepat basuh tangan semue..

ufairah kan.. sampai sekarang masih menyusur.. even da 8bulan  lebih die pandai menyusur je.. tapi mase 5bulan lebih die da tumbuh gigi.. orang tuetue kate.. kalau tumbuh gigi dulu lambat jalan.. saye pakai teori ni la. nak buat cemanekan even saye tak sabar nak tunggu die merangkak.. last weekend tinggal saye, en. suami dan ufairah je di rumah.. saye bentang toto letakkan ufairah ditengahtengah hall sambil saye dan en. suami tengok tv.. penat baru lepas iron baju kerje kami berdue.. tibetibe ufairah hilang dari tengahtengah hall.. ufairah kebelakang sofa..

en. suami kelam kabut.. mane ufairah tanye die.. saye jawab.. ade belakang sofa.. da terkeluar dari toto.. da da.. biarkan die explore.. itu la saye.. saye suke lepaskan anak saye macam tu je.. tapi saye jengahjengah la tengok ape die buat.. ruperupenye die kejar kucing!~ hahaha.. klaka bile ingat balik sebab ufairah sangat cute.. tak boleh nak upload gambar la sebab kat ofis ni tak boleh nak install samsung.. gambar dekat fon.. nanti saye upload.. kucing pulak elok je duduk atas tangge.. hall tengok tv terpisah dengan due anak tangge untuk ke ruang tamu lagi satu.. kucing kat atas ufairah kat bawah..

ufairah panjat tangge tu ok.. hahaha.. saye excited sangatsangat.. even ufairah tak boleh merangkak lagi.. tapi die boleh panjat tangge!~ slowslow die panjat.. terjatuhjatuh.. saye biar je die.. nak die belajar.. nampak sangat ufairah jenis yang tak putus ase.. lebih kurang 5minit die dapat pegang kaki kucing tu.. ala.. cuit je pon.. tu pon dalam beberape saat.. sebab lepas tu kucing bangun dan blah.. hahaha.. tapi sebagai ibu yang prihatin.. prihatin la sangat.. saye bawa ufairah kat kucing tu.. bagi die pegang puaspuas sebagai reward.. budakbudak ni kene bagi reward.. baru die semangat kan.. bile da dekat dengan kucing.. die duduk depan kucing.. tangan tak pegang sangat pon.. mulut je bising.. agaknye geram kot kat kucing..

ufairah sangat comel time tu dan saye suke.. dan pade saat itu ufairah da pandai memanjat.. tu pon sebab kucing.. hihi..


No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...