Monday, October 15, 2012

ufairah tumbuh gigi lagi..

assalamualaikum..

semalam saye busy.. busy melayan ufairah.. semalam pagi kami ke putrajaya.. hantar abah ufairah ke ofis sebab abah ufairah akan ke kuala terengganu.. sampai selase ok.. bile sampai rumah.. ufairah tido.. saye manfaatkan time tu melipat baju ufairah dan mengemas beg untuk ke rumah BS.. style BS saye.. hari isnin bawak baju untuk seminggu terus.. kalau pakai disposable diapers bawak untuk sebulan terus di awal bulan.. macam saye baju jela boleh hantar seminggu.. diapers ufairah perlu dibasuh.. 4 5 hari sekali saye abah ufairah basuh.. saye akan bagi 6keping macam tu.. kire tahan la 2 3 hari sebelum topup yang baru kalau habis..  susu pulak harihari sebab susu ibukan.. kalau yang bagi formula hantar jela setin..

semalam ufairah sangat suke merengek..  nak berdukung je.. kalau letak bawah menangis.. tak nampak saye menangis.. ooohhh.. sangat tak larat melayan die.. dengan abahnye takde.. sampai saye nak sembahyang pon susah.. da la saye tinggal berdue je dengan ufairah.. atuk dan opahnye pergi sungai buluh.. aciknye pulak keluar jenjalan.. rase nak nangis tau tak? nak pakai boba kekadang die taknak.. berdukung jela saye.. lenguh tau tangan ibu..

bile penat.. bawak ufairah masuk bilik.. golekgolek atas katil.. best.. pelukpeluk ciumcium ufairah.. saye suke.. tengok video alif ba ta.. upin ipin.. abc.. semue la.. bile saye nak buat kerje saye letak ufairah kat depan.. then die nangis balik.. mase golekgolek dengan ufairah saye tergerak hati nak rase gusi ufairah.. rase gusi atas keras.. macam rase gigi.. paksepakse ufairah bukak mulut saye nampak gigi.. sebab tu ke ufairah merengek? takpe la.. even saye penat.. saye rase nak nangis.. rase segale rase.. tapi saye tetap happy sebab ufairah dapat gigi lagi.. hihi..

bile la abah ufairah nak balik ni.. berat sangat rindu ni.. ibu dan ufairah tak larat da nak pikul.. harapharap selamat la perjalanan balik abah ufairah.. tak kire la hari ni atau esok..

No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...