Tuesday, August 5, 2014

Raya sakan..

assalamualaikum..

masih dalam mood cuti? hari ni saye mule kerje selepas raye sakan.. miahaha.. cuti lamekan.. mood 50-50.. kerje memang ade tapi ade masalah..jadi kene tunggu bos baru boleh buat kerje.. seminggu blog tak berupdate.. tak berbukak pon..

alhamdulillah.. tahun ni merase beraye sebagai ibu 2 anak.. bahagie sangat rasenye.. cume kalau nak keluar pukul 10pagi tu.. kene sejam ke due jam awal siap.. mane tak nye.. sorangsorang nak kene siap.. nak mandikan.. pakaikan baju.. ufairah nak kene ikat rambut comelcomel lagi.. alhamdulillah suami banyak bantu.. saye ikat rambut ufairah.. die mandikan ulwan.. siap ufairah saye pulak pergi mandi die siapkan ulwan..

tahun ni anak da 2.. bukan kate handbag tambahan.. da jadi beg troli kot nak mengheret toddler dan seorang baby.. dalam mengheret bagaibagai barang pon keluarge kecil kami tetap dapat beraye sakan.. pagi raye pertame beraye di Melake.. tengah hari tu terus gerak dari Melake ke Perak.. balik perak raye rumah atuk saye dulu.. lepas tu terus ke rumah PIL..

lepas dapat semalam dekat melake.. rumah atuk saye dan rumah PIL kami gerak ke langkawi.. lupe.. rumah PIL 2 malam rasenye.. sampai ke langkawi kami raye.. sebenarnye pergi jalan.. tapi dalam jalanjalan tu dapat jugak pergi rumah kawan dekat langkawi.. 3 hari 2 malam dekat sane.. nanti saye cerite la aktiviti di langkawi.. alhamdulillah.. penginapan free.. awat free? nanti la.. makan pon tanggung.. sekali je makan dekat kedai..

balik dari langkawi.. tambah semalam rumah PIL dengan atuk.. sakan tak sakan la raye kiterang.. dari selatan ke utare.. melake  > negeri sembilan  > selangor  > kuala lumpur  > perak  > kedah  > penang.. banyak negeri kami singgah.. ade jugak negeri yang kami lalu je.. tunggu ye korang.. kalau sempat saye terjah raye rumah korang pulak!~

 
gambar raye ke empat ni.. dekat rumah family suami saye..
gambar raye pertame.. ade gambar kami berempat tapi dalam fon adik..

kantoi sudah warne baju raye!~


13 comments:

jaja_NorLiza said...

selamat hari raya fifi! cantik baju raya!

DYatie said...

selamat hari raya fi!
sakan noooo. hehe.

dalila said...

cantik la ijau ni..ijau emerald kan..sakan ko beraya..spi ke langkawi pulak..aku yg nk pegi pun terpaksa cancel raya ke 2 tu..pegi penang je..sadissss..

LYAfrina said...

haha..tau xpe.. lama sgt cuti, mmg serba serbi slow je rasa..

waaa..raya ke-4 pom masih sedondon lg .. lya raya pertama je sedondon.. lps tu mix n match je,..kalo sedondon kebetulan je tu

Kakzakie said...

Bertambah ahli keluarga beraya pun tambah meriah Fifi.. Beli kain pun kena lebih utk buat baju sedondon..

Cantik anak-anak berbaju melayu/kurung.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin. wahh banyak berjalan ni. hhihiii

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam syawal..wahh..baju raya cantik sangat..apa2 pun maaf zahir batin yer..

Jari Manis said...

Selamat hari raya fifi cantik bajurays warna hijau zamrud tu

Julia Johari said...

Tema emerald green cantik yer fifi...suka tgk ada lace2 gitu wauuuu...dear bahagia kan ada anak dua...hehhehe seronok tgk :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

cantiknya color tema raya depa.. =D

Jari Manis said...

Selamat haribraya fifi mmg sakan betul rayanya semua negeri dia singgah

Mimi Azirah said...

wah sakan beraya..tema ijau

ros_reeza said...

emerald green :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...